Petak, 29. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

OREŠKOVIĆ: Gradnja Pelješkog mosta započinje najkasnije u četvrtom kvartalu ove godine

04.04.2016.


Predsjednik Vlade danas se u Dubrovniku sastao s županom Dubrovačko-neretvanskim Nikolom Dobroslavićem, a sastanku je nazočio i ministar gospodarstva Tomislav Panenić. Nakon sastanka, premijer je izjavio da je potrebno što prije izmijeniti Zakon o javnoj nabavi, jer usporava investicije.

 

 

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković danas se u Dubrovniku, nakon sudjelovanja na konferenciji „CIRAZ 2016: Harnessing Innovation to Drive Economic Growth – The Ron Brown Legacy“, sastao s veleposlanicom Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Julietom Valls Noyes i izvršnim direktorom u Upravi za međunarodnu trgovinu za Europu i Euroaziju, U.S. Department of Commerce, Sewardom L. Jonesom, koji su također sudjelovali na konferenciji.

 


Potom se sastao s županom Dubrovačko-neretvanskim Nikolom Dobroslavićem, a sastanku je nazočio i ministar gospodarstva Tomislav Panenić. Nakon sastanka, premijer je izjavio da je potrebno što prije izmijeniti Zakon o javnoj nabavi, jer u ovakvom obliku usporava investicije, među kojima je i gradnja Pelješkog mosta. Dodao je da je cilj Vlade da gradnja započne u trećem, a najkasnije četvrtom kvartalu ove godine. Također, kazao je da su razgovarali o aktiviranju takozvanog mrtvog kapitala, a što se tiče porezne politike i PDV-a, premijer je kazao da je investitorima najvažnija stabilnost te da je Vlada mora garantirati.

 Predsjednik Vlade Orešković obišao je i kompleks Hotela Maestral te se sastao s predstavnicima Uprave Maestrala, a na kraju svog posjeta Dubrovniku obišao je novi dio Zračne luke Dubrovnik u izgradnji.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja