Ponedjeljak, 28. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

NARDELLI I VLAHUŠIĆ: Uskoro pripremni radovi na izgradnji Groblja Dubac, a 2017. na samom kompleksu

07.04.2016.


Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sastao se s direktorom Groblja Dubac Đurom Lonzom i načelnikom Općine Župa dubrovačka Silvijem Nardellijem, na temu izgradnje Groblja Dubac.

 

 

Kako stoji u priopćenju iz dubrovačke gradske uprave, proces izvlaštenja zemljišta napreduje utvrđenom dinamikom, što je uvjet za ishođenje građevinske dozvole, izvijestio je gradonačelnika direktor Lonza. Tri su predmeta već riješena, a preostao je jedan koji je pri samom kraju i sve ide svojim tijekom, naglasio je Lonza. Završetak procesa ishođenja građevinske dozvole za cijeli kompleks očekuje se do ljeta, nakon čega će u 2017. započeti i radovi u obuhvatu groblja, istaknuto je na sastanku.

 

 

Za vrijeme rješavanja imovinsko pravnih odnosa i procesa ishođenja građevinske dozvole, u tijeku su izdvojeni pripremni radovi. U protekloj godini završeni su radovi na izgradnji potrebne infrastrukture i servisne ceste. Trenutno je u pripremi javni natječaj za sljedeću fazu pripremnih radova koji će obuhvatit izgradnju potpornih zidova, za što su glavni projekt i troškovnik već završeni, a procijenjena vrijednost je 7,5 milijuna kuna bez PDV-a. U pripremi je i javni natječaj za gradnju velike građevine u obuhvatu groblja, po završetku propisanih geodetskih istraživanja. Procijenjena vrijednost ove faze radova je 10 milijuna kuna bez PDV-a. Nastavak radova očekuje se do jeseni ove godine, rečeno je na sastanku.

 

 

Groblje Dubac najveći je infrastrukturni projekt na jugu Hrvatske kojeg financiraju jedinice lokalne samouprave i sami građani. Investicija se kreće u okviru 140 milijuna kuna s tim da će veći dio tog iznosa financirati građani kroz cijenu grobnica, njih 1600, dok će ostatak osigurati Grad Dubrovnik i Općina Župa dubrovačka u odnosu 76 naprema 24 posto. Građani će se pravovremeno obavijestiti na koji način mogu uplatiti akontacije i rezervirati grobnice, stoji također u priopćenju. 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja