Srijeda, 29. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

FOTOGALERIJA: Župski osnovci od profesionalaca učili o zaštiti i spašavanju

29.04.2016.


Predstavnici PUZS Dubrovnik danas su osnovama zaštite i spašavanja poučavali učenike prvih i drugih razreda Osnovne škole Župa Dubrovačka, a u tome su im se pridružile hitne službe i dio operativnih snaga nadležnih za područje Župe.

 

 

 

Djeca su kroz prezentaciju najprije učila o ulozi hitnih službi i korištenju jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112, a zatim i kako reagirati u slučaju različitih vrsta nesreća i opasnosti.

Istovremeno mogli su se neposredno upoznati s predstavnikomprometne policije, dežurnim timom hitne pomoći, vatrogascima DVD Župa dubrovačka, tajnikom HGSS Stanice Dubrovnik, predsjednikom i ravnateljem Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik, kao i voditeljem Županijskog centra 112.

 

 

 

Unatoč kišnom jutru, vrijeme se za vrijeme prezentacije razvedrilo tako da su učenici nakon teoretskog dijela mogliispred škole razgledavati opremu i vozila svih službi, što je uvijek najzanimljiviji dio edukacije. U tome im se, osim učiteljica, pridružio i ravnatelj škole Anton Jurkićs kojim je već dogovorena iduća edukacija.

 

 

 

Cilj ovakvih prezentacija je približiti osnove zaštite i spašavanja, ne samo djeci, već i odraslima, osobito onima kojima su veliki dio dana povjerena naša djeca, a to su zaposleni u školama i vrtićima. Najbolje mjerilo uspješnosti je zadovoljstvo koje na kraju pokažu upravo oni i poruka „Dođite nam opet.“, stoji u priopćenju pročelnice Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik Ane Kordić. 

Najčitanije (7 dana)

Kako povezati Dubrovnik na mrežu autocesta hrvatskim teritorijem
KONAVLE: Poziv na besplatne treninge juda, stolnog tenisa i košarke
Noć muzeja u Konavlima


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja