Petak, 5. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Održana druga sjednica Partnerskog vijeća Jadranske Hrvatske

03.05.2016.


Pod predsjedanjem predsjednika Partnerskog vijeća Jadranske Hrvatske, župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića, jučer je u Gospiću održana druga sjednica Partnerskog vijeća Jadranske Hrvatske. Cilj je bio na osnovi identificiranih razvojnih problema regionalne razine definirati ciljeve regionalnog razvoja na nacionalnoj razini te odrediti hijerarhiju ciljeva, prioriteta i mjera.

 

 

S ovim je počela 3. faza u izradi Strategije regionalnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje do kraja 2020. godine. Nakon pregleda ranijih rezultata u dosadašnjim pripremama održana je prezentacija s uputama za daljnji rad nakon čega je nastavljen radu u grupama na teme 'Analiza problema i analiza ciljeva' te 'Utvrđivanje prioriteta i mjera'.

 

 

Temeljem Zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske,  Partnersko vijeće Jadranske Hrvatske osnovano je u ožujku ove godine Odlukom Vlade RH sukladno načelu partnerstva i suradnje, kako bi se povezali svi dionici razvoja na razini statističke regije. Sastavljeno je od predstavnika tijela državne uprave, jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, regionalnih koordinatora, gospodarskih subjekata, pripadnika znanstvene zajednice, socijalnih partnera i organizacija civilnog društva s područja statističke regije.

 

 

Statistička regija Jadranska Hrvatska obuhvaća sedam županija: Dubrovačko-neretvansku, Istarsku, Primorsko-goransku, Ličko-senjsku, Splitsko-dalmatinsku, Šibensko-kninsku i Zadarsku. 

Najčitanije (7 dana)

Javni natječaj za zakup javnih površina na lukobranu u Mlinima
Jadrolinja će Gradu Dubrovniku uputiti prijedlog za povezivanje Elafita modernim brodom
Stožer: Na jugu Hrvatske nitko nije u samoizolaciji zbog korone


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja