Petak, 19. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županijski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Županija poklonila predstavu dubrovačkim maturantima

06.05.2016.


Predstava „Duša od krumpira“ prikazana je danas u Kazalištu Marina Držića dubrovačkim maturantima u sklopu projekta „Poklon predstava maturantima s područja Dubrovačko-neretvanske županije“

 

 

 

Župan Nikola Dobroslavić uvodno je pozdravio maturante te izrazio zadovoljstvo provedbom ovog i sličnih projekata u kojima Dubrovačko-neretvanska županija surađuje s osnovnim i srednjim školama. Također je naglasio da će se ta vrsta suradnje nastaviti i u budućim projektima. 

 

 

 

Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji s Kazalištem Marina Držića Dubrovnik pokrenula je  projekt „Poklon predstava maturantima s područja Dubrovačko-neretvanske županije“ u sklopu kojeg svim učenicima završnih razreda srednjoškolskih obrazovnih ustanova s područja našeg Grada i Županije omogućuje gostovanje  na predstavi u repertoaru Kazališta  Marina Držića.

 

 

 

Ovo je druga godina u kojoj se vrlo uspješno realizira projekt i nailazi na veliki interes učenika.Prošle godine je u mjesecu listopadu  predstava „Prikazanje muke Isusove“  odigrana tri puta za 595 maturanata sa otoka Korčule i doline Neretve.

 

 

 

Ove godine Županija poklanja za maturante s područja Grada Dubrovnika  predstavu "Duša od krumpira", esej o povijesti Dubrovnika. Tekst je napisao naš sugrađanin Rade Jarak u režiji Ozrena Prohića.

 

 

 

Interes za navedenu predstavu su iskazale i potvrdile  Gimnazija Dubrovnik, Turistička i ugostiteljska škola, Ekonomska i trgovačka škola,  Pomorsko-tehnička škola, Obrtnička škola i Privatna gimnazija. Na ovoj predstavi gostuje 217 maturanata.

 

 

 

S obzirom na interes maturanata i pozitivna iskustva ovaj projekt se nastavlja i dalje u idućoj školskoj godini. 

Najčitanije (7 dana)

Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor
Plenković u Dubrovniku na središnjem izbornom skupu HDZ-a
DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja