Četvrtak, 2. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Započela radionica u projektu „Baština-pokretač razvoja“

27.11.2013.


Zamjenik župana Davorko Obuljen pozdravio je sudionike radionice „Geografsko-informacijski sustav (GIS) u analizi krajobraza“ koja se u sklopu 4,2 milijuna kuna vrijednog projekta „Baština- pokretač razvoja“ od 27.-30. studenoga održava u Dubrovniku.

 

Tema radionice je GIS u analizi i valorizaciji krajobraza, a pozvani predavači će iz svog iskustva govoriti o geografsko - informacijskim sustavima u oblasti geografije vezane na planiranje, geodezije i novinama koje GIS tehnologija donosi, krajobrazne arhitekture vezane na planiranje i arhitekture-urbanizma vezane na planiranje.

 

Predavači su  Aleksandar Toskić (geograf), Martina Baučić (geodet), Vesna Koščak Miočić Stošić (krajobrazni arhitekt), Aleš Mlakar (krajobrazni arhitekt) te  Gojko Berlengi  (arhitekt i urbanist).

 

Nositelj projekta, koji se financira iz IPA programa Europske unije, iz Crne Gore je Općina Tivat, a s hrvatske strane u projektu sudjeluju Zavod za prostorno uređenje DNŽ, DUNEA i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima DNŽ.

Kroz projekt, koji traje 23 mjeseca,  uspostaviti će se suradnja između institucija nadležnih za zaštitu prirodne i kulturne baština u Hrvatskoj i Crnoj Gori i to kroz implementaciju zajedničkih programa, edukaciju, prenošenje znanja i aktivnosti na podizanju nivoa svijesti javnosti u očuvanju prirodnih i kulturnih dobara.

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja