Četvrtak, 1. listopada 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

SKUP O KOMUNALNOJ INFRASTRUKTURI: Rasprava i o župskom sustavu odvodnje

11.05.2016.


U župskom hotelu Sheraton održana je konferencija o komunalnoj infrastrukturi koja je okupila stotinjak zainteresiranih sudionika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije – tvrtke iz komunalnog gospodarstva, dobavljače opreme, nevladine udruge, članove akademske zajednice, pravne stručnjake, konzultante, predstavnike JLS te donositelje odluka na nacionalnoj i regionalnoj razini.


 

Glavni organizator je tvrtka Centar za razvoj i marketing, ujedno izdavač časopisa Komunal, a skup se održao uz potporu Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i u suorganizaciji s tvrtkom Hrvatske vode d.o.o., Hrvatskim društvom za zaštitu voda te Općinom Župa dubrovačka. Prisutnima su se, u ime pokrovitelja, obratili pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova EU, Davor Huška, pomoćnica ministra zaštite okoliša i prirode, Lidija Runko Luttenberger te zastupnik i član Odbora za zaštitu okoliša i prirode, Branko Bačić.


 

Veliko zanimanje pobudile su stručne prezentacije pomoćnika ministara, voditeljice zagrebačke Čistoće Marine Lovrečki te dr.sc. Mare Pavelić, koja je dala pregled financiranja vodoopskrbe i odvodnje iz EU fondova u Republici Hrvatskoj. Osim prezentacija, održan je niz razgovora s povodom i panel rasprava, kojima se postigla visoka interakcija sudionika te su pokazani primjeri uspješnih projekata, među kojima je gospodarenje otpadom u Velikoj Gorici te sustav odvodnje u Općini Župa dubrovačka. Primjeri gospodarenja otpadom te lokalne specifičnosti u prilagodbi europskom komunalnom sustavu izneseni su od strane sudionika iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Također, prezentirane su inovativne tehnologije u gospodarenju otpadom tvrtke Tehnix, informatička rješenja u kontroli tokova otpada tvrtke Zelene tehnologije, a O-K TEH je predstavio moderna komunalna vozila.


 

Organizator će uskladiti prijedloge mjera i rješenja dobivene od strane sudionika, kao i primjedbe na postojeću legislativu te usvojene zaključke i preporuke uputiti nadležnim državnim i europskim tijelima, stoji u priopćenju organizatora.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja