Subota, 15. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Sastanak predstavnika Grada Dubrovnika i Društva prijatelja dubrovačke starine

07.10.2013.


Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić i predsjednik Gradskog vijeća Niko Bulić održali su zajednički sastanak s predsjednikom Društva prijatelja dubrovačke starine Denisom Orlićem i predstavnicima klubova u Gradskom vijeću nastavno na saborsku raspravu o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obnovi ugrožene spomeničke cjeline Dubrovnika, priopćeno je iz dubrovačke gradske uprave.

Na inicijativu predsjednika Bulića i gradonačelnika Vlahušića, na sastanak su pozvani svi klubovi vijećnika Gradskog vijeća i saborski zastupnici iz Dubrovačko-neretvanske županije. Sudionici sastanka u dobroj namjeri zaključili da je u interesu pronalaženja najboljeg modela upravljanja da se neovisno o proceduri donošenja Zakona u Saboru RH odnosi Grada i DPDS-a urede novim ugovorom koji bi štitio interese obaju strana.

Gradonačelnik Vlahušić rekao je kako su Grad Dubrovnik i Gradsko vijeće otvoreni za razgovor i prijedloge oko tehničkog i operativnog dijela funkcioniranja zidina kao dijela dubrovačke spomeničke baštine. Iznio je prijedlog povećanja cijena za 2014. godinu sa dosadašnjih 90 kuna za pojedinačne ulaznice i 70 kuna za grupne na 110 kuna za pojedinačne i 90 kuna za grupne ulaznice, kao i osiguravanje uvjeta za večernji obilazak zidina uz kvalitetnu opskrbu električnom energijom.

Dogovoreno je kako će DPDS napraviti projekciju potreba za ulaganje u obnovu spomeničke baštine kako bi se oformio konačan iznos potreban za rad Društva na godišnjoj razini. Sljedeći tjedan sastat će se Vijeće Društva prijatelja dubrovačke starine, nakon čega će se DPDS očitovati o prijedlozima predstavnika Grada, rekao je predsjednik Orlić.

 

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja