Utorak, 26. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

FOTOGALERIJA: Desant na Župu

24.05.2016.


U sklopu trodnevnog programa osposobljavanja vatrogasaca za desantiranje i gašenje požara na teško pristupačnim terenima, 24. svibnja na igralištu NK Župa dubrovačka završio je praktični dio provjere osposobljavanja.

 

 


 

Nositelj programa je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS), a proveli su

je instruktori i vježbatelji pripadnici Državne vatrogasne intervencijske postrojbe  - Dubrovnik na čelu sa zapovjednikom, glavnim instruktorom Nikšom Miletićem. Obuka je provedena u suradnji s Protupožarnom eskadrilom 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO i Županijskom vatrogasnom zajednicom. U obuci su sudjelovali profesionalni i dobrovoljni vatrogasci s područja Dubrovačko-neretvanske županije. Profesionalni vatrogasci, pripadnici JVP Dubrovački vatrogasci, JVP Mljet, JVP Dubrovačko primorje, JVP Konavle, DVD Župa

dubrovačka i DVD Ston osposobljavali su se za desant na teško pristupačnim terenima, dok su se pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava DVD Korčula, DVD Smokvica, DVD Lumbarda, DVD Blato, DVD Orebić i DVD Viganj obučavali za prijevoz helikopterom do mjesta intervencije.

 

 


 

Završnoj provjeri nazočili su županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović, pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika za priobalje Tomislav Vuko, voditelj Vatrogasne škole Stjepan Purgar, pedagoginja Učilišta vatrogastva i zaštite i spašavanja  Jasminka Petek, pročelnica PUZS Dubrovnik Ana Kordić, te svi zapovjednici vatrogasnih postrojbi sudionika programa.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja