Utorak, 29. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

FOTOGALERIJA: Svečana sjednica - Nardelli: Za rješenje prometa u Župi bitna je zaobilaznica

25.05.2016.


Svečanom sjednicom Općinskog vijeća danas je obilježen Dan Općine Župa dubrovačka i 24. obljetnica oslobađanja toga kraja.

 

 

 

 

- U Župi se konačno osvaruju planovi s početka osnutka ove općine. To je u prvom redu obnova turističkih objekata koje smo neopravdano čekali godinama, kazao je župski načelnik Silvio Nardelli obraćajući se vijećnicima i gostima na sjednici.

 

 

 

 

Izražavajući zadovoljstvo obnovom hotela Mlini, te otvaranjem Sheratona, Nardelli je rekao i kako se nada da će i Hoteli Plat biti uskoro obnovljeni i da će novi vlasnik ispoštivati obećanje da će taj hotelski komples biti spreman za sezonu 2018. godine. Kao poseban primjer privatizacije naveo je u Kupare koji su dani u 99-godišnje pravo gradnje i koncesiju.

 

 

 

Ističući kako je Župa dubrovačka jedna od rijetkih općina s povećanim natalitetom Nardelli je rekao kako se planira proširenje škole, te da bi se već iduće godine, nakon pripreme svih potrebnih dokumenata, započela izgradnja novog dječjeg vrtića i doma za starije u Kuparima.

 

 

Ono čime je načelnik Nardelli nezadovoljan jest promet kroz Župu:

 

-  Veseli nas i izgradnja Pelješkog mosta i autocesta, ali moramo se uhvatiti u zajednički „štap“ i riješiti problem lokalnog prometa kroz Župu. U nekim trenucima postaje gotovo nemoguća misija prometovanje između Grada Dubrovnika i Zračne luke, te je ne samo ugrožen cestovni, već i zračni promet.

 

 

Naveo je kako imaju obećanja Hrvatski cesta da će se već krajem ove turističke sezone krenuti s uređenjem raskrižja u Srebrenom, što će donekle riješiti problem prometa kroz Župu dubrovačku. Međutim, prema načelnikovim riječima, problem prometa time neće u cjelosti biti riješen već je nužno izgraditi zaobilaznicu između Grada i Zračne luke.

 

 

 

Župljanima su čestitali zamjenik dubrovačkog gradonačelnika Željko Raguž, zatim saborski zastupnici Sanja Putica i Branko Bačić, te dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

 

 

U prigodnom dijelu programa nastupili su klapa Subrenum i Orsat Moretić učenik OŠ Župa dubrovačka koji se recitacijom „Naša Župa“, autorice Fani Perun nastupio na ovogodišnjem državnom Lidranu. 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja