Utorak, 21. kolovoza 2018.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

FOTOGALERIJA: Svečana sjednica - Nardelli: Za rješenje prometa u Župi bitna je zaobilaznica

25.05.2016.


Svečanom sjednicom Općinskog vijeća danas je obilježen Dan Općine Župa dubrovačka i 24. obljetnica oslobađanja toga kraja.

 

 

 

 

- U Župi se konačno osvaruju planovi s početka osnutka ove općine. To je u prvom redu obnova turističkih objekata koje smo neopravdano čekali godinama, kazao je župski načelnik Silvio Nardelli obraćajući se vijećnicima i gostima na sjednici.

 

 

 

 

Izražavajući zadovoljstvo obnovom hotela Mlini, te otvaranjem Sheratona, Nardelli je rekao i kako se nada da će i Hoteli Plat biti uskoro obnovljeni i da će novi vlasnik ispoštivati obećanje da će taj hotelski komples biti spreman za sezonu 2018. godine. Kao poseban primjer privatizacije naveo je u Kupare koji su dani u 99-godišnje pravo gradnje i koncesiju.

 

 

 

Ističući kako je Župa dubrovačka jedna od rijetkih općina s povećanim natalitetom Nardelli je rekao kako se planira proširenje škole, te da bi se već iduće godine, nakon pripreme svih potrebnih dokumenata, započela izgradnja novog dječjeg vrtića i doma za starije u Kuparima.

 

 

Ono čime je načelnik Nardelli nezadovoljan jest promet kroz Župu:

 

-  Veseli nas i izgradnja Pelješkog mosta i autocesta, ali moramo se uhvatiti u zajednički „štap“ i riješiti problem lokalnog prometa kroz Župu. U nekim trenucima postaje gotovo nemoguća misija prometovanje između Grada Dubrovnika i Zračne luke, te je ne samo ugrožen cestovni, već i zračni promet.

 

 

Naveo je kako imaju obećanja Hrvatski cesta da će se već krajem ove turističke sezone krenuti s uređenjem raskrižja u Srebrenom, što će donekle riješiti problem prometa kroz Župu dubrovačku. Međutim, prema načelnikovim riječima, problem prometa time neće u cjelosti biti riješen već je nužno izgraditi zaobilaznicu između Grada i Zračne luke.

 

 

 

Župljanima su čestitali zamjenik dubrovačkog gradonačelnika Željko Raguž, zatim saborski zastupnici Sanja Putica i Branko Bačić, te dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

 

 

U prigodnom dijelu programa nastupili su klapa Subrenum i Orsat Moretić učenik OŠ Župa dubrovačka koji se recitacijom „Naša Župa“, autorice Fani Perun nastupio na ovogodišnjem državnom Lidranu. 

Najčitanije (7 dana)

Časna iz Postranja uskoro na časti oltara
KOBNA NOĆ: Troje mrtvih na prometnicama juga Hrvatske
"Velika povijest dubrovačke glazbe" dr. sc. don Miha Demovića predstavljena u Sponzi


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja