Srijeda, 3. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Župan pozvan na sudjelovanje u „Školi mira“ Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar

09.06.2016.


Župan Nikola Dobroslavić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost i šport Marijeta Hladilo primili su u Palači Ranjini ravnatelja Javne ustanove „Memorijani centar  Domovinskog rata Vukovar“ Zorana Šanguta.

 

 

Razgovaralo se o provedbi projekta  „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“ koji, uz  odobrenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, provodi Javna ustanova  „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“, a kroz koji će Vukovar tijekom školske godine 2016./2017. posjetiti četrdeset tisuća učenika osmih razreda iz cijele Hrvatske.

 

 

U sklopu tog projekta, za 5. rujna  planiran je posjet učenika osam škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije kojima je osiguran prijevoz, smještaj, hrana i razgledavanje vukovarskih muzeja. U sklopu posjeta učenicima će se predstaviti istina o Domovinskom ratu a završna faza dvodnevnog izleta je „Škola mira“ koja za cilj ima učenicima prenijeti pozitivno ozračje u kojemu će se oni razvijati kao odgovorni građani i građanke svjesni neophodnosti uvažavanja različitosti i njegovanja trajnog mira. Župan Nikola Dobroslavić pozvan je da bude jedan od predavača u sklopu tog projekta.

 

 

Istog datuma bit će otvoren i hostel Dubrovnik koji će sa 330 kreveta biti od neizmjerne važnosti za daljnje provođenje projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja