Subota, 20. siječnja 2018.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Župan pozvan na sudjelovanje u „Školi mira“ Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar

09.06.2016.


Župan Nikola Dobroslavić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost i šport Marijeta Hladilo primili su u Palači Ranjini ravnatelja Javne ustanove „Memorijani centar  Domovinskog rata Vukovar“ Zorana Šanguta.

 

 

Razgovaralo se o provedbi projekta  „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“ koji, uz  odobrenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, provodi Javna ustanova  „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“, a kroz koji će Vukovar tijekom školske godine 2016./2017. posjetiti četrdeset tisuća učenika osmih razreda iz cijele Hrvatske.

 

 

U sklopu tog projekta, za 5. rujna  planiran je posjet učenika osam škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije kojima je osiguran prijevoz, smještaj, hrana i razgledavanje vukovarskih muzeja. U sklopu posjeta učenicima će se predstaviti istina o Domovinskom ratu a završna faza dvodnevnog izleta je „Škola mira“ koja za cilj ima učenicima prenijeti pozitivno ozračje u kojemu će se oni razvijati kao odgovorni građani i građanke svjesni neophodnosti uvažavanja različitosti i njegovanja trajnog mira. Župan Nikola Dobroslavić pozvan je da bude jedan od predavača u sklopu tog projekta.

 

 

Istog datuma bit će otvoren i hostel Dubrovnik koji će sa 330 kreveta biti od neizmjerne važnosti za daljnje provođenje projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“.

Najčitanije (7 dana)

Tko iz Župe želi taksirati neka se javi na natječaj
FOTOGALERIJA: Jug Hrvatske predstavljen u Helsinkiju
FOTO: Županijska TZ na turističkom sajmu u Madridu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja