Srijeda, 5. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Dobroslavić: Provođenje Strategije EU za Jadransku i Jonsku regiju, nezamislivo je bez aktivnog sudjelovanja regionalne i lokalne razine

04.07.2016.


Svečanom sjednicom u Puli obilježena je deseta obljetnica osnutka udruge Jadransko-jonska euroregija koja je, kako je rečeno, od samog početka imala jasnu viziju po pitanju mira i stabilnosti, održivog gospodarskog razvoja, suradnje na području turizma, ribarstva i poljoprivrede, prometa i infrastrukture te zaštite kulturne baštine i zaštite okoliša.

 

 

 

Predsjednik Jadransko-jonske euroregije i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je Jadransko-jonska euroregija u ovih deset godina pokazala da može biti pokretač i promotor boljeg razumijevanja, suradnje, povezivanja i ukupnog razvoja ove makroregije. „Provođenje Strategije EU za Jadransku i Jonsku regiju nezamislivo je bez aktivnog sudjelovanja regionalne i lokalne razine. Uvjereni da je višerazinsko upravljanje jedini pravi način vođenja politike spremni smo preuzeti ulogu u aktiviranju regija, gradova i općina u provedbi Strategije“, naglasio je Dobroslavić.

 

 

 

Na svečanoj sjednici sudjelovali su izaslanik predsjednice RH ministar turizma Anton Kliman, zastupnik u EU parlamentu i prvi predsjednik Udruge Ivan Jakovčić, Istarski župan Valter Flego te bivši predsjednik RH Stjepan Mesić kojem je uz bivše predsjednike Udruge dodijeljena prigodna nagrada.

 

 

 

Okupljenima su se obratili i predstavnik Europske komisije iz Glavne uprave za regionalnu i urbanu politiku, DG REGIO Andrea Mariate i generalni tajnik Jadransko-jonske euroregije Francesco Cocco koji je održao prezentaciju pod nazivom “Najznačajnija postignuća Jadransko-jonske euroregije od njezinog osnutka”.

 

 

 

 

U sklopu proslave održana je i međunarodna konferencija u organizaciji Jadransko-jonske euroregije i Istarske županije, koja je okupila predstavnike lokalne i regionalne samouprave iz Italije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Albanije i Grčke, te predstavnike europskih institucija i ministarstva vanjskih i europskih poslova RH.

 

 

 

Pored naglašavanja važnosti umrežavanja u okviru prekogranične suradnje, te zajedničkog promišljanja regionalnog razvoja kroz provedbu zajedničkih projekata, govornici su istaknuli važnost višerazinskog upravljanja i buduće aktivne uloge Udruge u provedbi Strategije EU za Jadransku i Jonsku regiju.

Najčitanije (7 dana)

KORONA: Četvero novozaraženih, dvoje stranaca
LIBERTAS: Novi vozni red autobusa
Što sve ima na Župskoj placi


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja