Ponedjeljak, 28. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Nardelli zatražio od Vlahušića: Omogućite stanovnicima Župe povoljnije mjesečne parkirne karte u Gradu

07.07.2016.


Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli zatražio je od dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića  omogućavanje povoljnijih mjesečnih parkirnih karata za stanovnike Župe dubrovačke na javnim površinama Grada Dubrovnika.


 

Prema priopćenje iz župske općinske uprave, u službenom dopisu koji je danas predan na protokol Grada Dubrovnika Nardelli traži smanjenje cijene povlaštene mjesečne parkirne karte za stanovnike Župe dubrovačke. 

„... dok stanovnici Dubrovnika sukladno Odluci o organizaciji i načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku za 60 kuna mjesečno mogu parkirati u 2. i 3. parkirnoj zoni, stanovnici (fizičke osobe) iz Župe dubrovačke za parking u navedenim zonama iz svog budžeta moraju izdvojiti čak 4 puta više, odnosno 240 kuna! Od mjesta svog prebivališta do radnog mjesta stanovnici Župe dubrovačke uglavnom se koriste automobilom, sto znači i parkingom u nadležnosti Sanitata.

Jednako kao što ste za vrijeme zimskih mjeseci pozivali stanovnike Župe dubrovačke i susjednih općina da dođu u grad i doprinesu razvoju Dubrovačkog zimskog festivala, te omogućavali brojne pogodnosti poput povoljnijeg taksi prijevoza i besplatnog korištenja autobusa, vjerujem kako ćete i sad pokazati razumijevanje prema žiteljima Župe dubrovačke koji su ovakvom odlukom opterećeni znatnim materijalnim troškovima, te omogućiti plaćanje povoljnije mjesečne parkirne karte nego što je to sad.“, navodi se u dopisu. 

Smatra kako cijena od 240 kuna mjesečno predstavlja prevelik izdatak za žitelje Župe koji su već samim putovanjem na posao već izloženi znatnim materijalnim troškovima. U vidu nastavka dobre suradnje grada Dubrovnika i Općine Župa dubrovačka, te održavanja neraskidive veze i sinergije koja je oduvijek vladala između ove dvije lokalne samouprave načelnik Nardelli nada se pozitivnom odgovoru od strane gradonačelnika Vlahušića, stoji u priopćenju iz Općine Župa dubrovačka.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja