Srijeda, 5. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županijski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

More prijateljstva u znaku robotike

07.07.2016.


Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost i šport Marijeta Hladilo pozdravila je danas na svečanom prijemu učenike iz Vukovarsko-srijemske županije koji u sklopu programa „More prijateljstva“ četvrtu godinu za redom borave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

 

 

 

Učenici su ove godine  iskazali želju za učenjem robotike, što im je omogućeno  tijekom boravka u Gradu. Hrvatska robotička reprezentacija, uz australsku robotičku reprezentaciju učit će djecu programiranju, te složenoj izradi robo-nogometaša. Obje reprezentacije dolaze u Dubrovnik po završetku Svjetskog natjecanja u robotici u Leipzegu na kojem su ostvarile iznimne uspjehe.

 

 

 

Pročelinica Hladilo pozdravila je sve učenike i njihove profesore te čestitala mladim robotičarima na osvojenim medaljama na Svjetskom prvenstvu. Zaželjela je svima ugodan boravak u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koja je prije punih dvadeset godina potpisala ugovor o suradnji s Vukovarsko srijemskom županijom što je dovelo do ostvarivanja ovog i sličnih projekata.

 

 

 

Program radionica za djecu Vukovarsko-srijemske županije osmišljen je uz stručnu pomoć voditelja Hrvatske robotičke reprezentacije Ivice Kolarića i uz inicijativu i podršku hrvatskog veleposlanika u Australiji Damira Kušena, koji se također obratio nazočnima na prijemu. Radionice prati i delegacija Canberra Grammar School (Odjel za nove tehnologije i inovacije) te profesor Peter Crane iz škole St. Francis Xavier.

 

 

 

Projekt je pod pokroviteljstvom Županije i Grada, Zajednice tehničke kulture Županije i Grada, Caritasa dubrovačke biskupije i Biskupijskog sjemeništa. Učenicima je tijekom boravka u Dubrovniku osiguran besplatan prijevoz, smještaj, hrana te različite aktivnosti.

Najčitanije (7 dana)

KORONA: Četvero novozaraženih, dvoje stranaca
LIBERTAS: Novi vozni red autobusa
Što sve ima na Župskoj placi


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja