Srijeda, 22. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

FOTO: Svečano otvorene 67. Igre

11.07.2016.


Dubrovačke ljetne igre tradicionalno su otvorene sinoć, 10. srpnja ispred crkve sv. Vlaha pred visokim uzvanicima i brojnom publikom iz zemlje i inozemstva. Uz Himnu slobodi, festivalska zastava Libertas zavijorila se 67. put.
 

Program ceremonije izveden je prema scenariju Mani Gotovac i u režiji Ivana Miladinova. Festivalski dramski ansambl sačinjavali su Nikola Baće kao voditelj ceremonijala, Dragan Despot koji je govorio stihove Himne slobodi, Boris Svrtan, Doris Šarić Kukuljica, Nikša Butijer, Pjer Meničanin, Anđela Ramljak, Anja Đurinović i Olga Pakalović. Dubrovačku kontradancu izveo je Folklorni ansambl Linđo koji ove godine slavi svojih 50 ljeta na Igrama. Nastupili su i Kazališna družina Kolarin, Baletni odjel Umjetničke škole „Luke Sorkočevića“, Plesni studio „Lazareti“, Gradska glazba Dubrovnik i drugi. Simfonijskim orkestrom Hrvatske radiotelevizije dirigirali su Mladen Trabuk i maestro José Cura koji je izveo i prolog iz opere Pagliacci. U ulozi pjevača pridružili su mu se tenor Cristian Suriani te sopranistice Ilijana Korać Teklić i Linda Ballova. Uz Akademski zbor „Ivan Goran Kovačić“ nastupili su i Dubrovački komorni zbor i Zbor Libertas. Nakon ceremonije Svečanog otvarenja uslijedio je tradicionalni vatromet.
U narednih 46 dana, na 20 ambijentalnih lokacija, gotovo 2.000 umjetnika iz cijelog svijeta pred međunarodnom publikom od 60.000 domaćih i inozemnih posjetitelja izvest će oko 70 dramskih, glazbenih, baletnih, folklornih i drugih programa, a već večeras na programu je gala koncert na kojemu će uz slavnog svjetskog tenora Joséa Curu nastupiti slovačka sopranistica Linda Ballova dok će Simfonijskim orkestrom Hrvatske radiotelevizije dirigirati intendant Dubrovačkih ljetnih igara Mladen Tarbuk. Program koncerta posvećen je Shakespeareu u svom prvom dijelu, te španjolskim i latinoameričkim skladateljima u drugom.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja