Ponedjeljak, 13. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

LINĐO NA IGRAMA: Lijericu svira potomak Nikole Lale Linđa iz Župe

11.07.2016.


Folklorni ansambl Linđo prošle je godine obilježio punih pet desetljeća uspješnog djelovanja, a ovo ljeto slavimo pedeset godina njihovih nastupa na Dubrovačkim ljetnim igrama. Svečani koncert tim povodom, na kojem će nastupiti Linđovci svih generacija, na programu je u utorak, 12. srpnja u 21:30 sati ispred crkve sv. Vlaha. 

Svečani će koncert započeti upravo „Linđom“ s mladim lijeričarem Marijom Lalom, pra praunukom glasovitog vođe Nikole Lale Linđa, lijeričara iz Petrače u Župi dubrovačkoj, po kojem je ovaj ples i ansambl dobio naziv. Na programu će se naći plesovi iz Zaprešića, Međimurja, Baranje, Slavonije, zatim bunjevački te šokački plesovi, Vrličko kolo i druge glazbene točke, popraćene i klapskom pjesmom. Uz današnje članove ansambla, mlade koji predstavljaju budućnost Linđa, nastupit će i veterani svih generacija. 

Nakon svečanog obljetničkog koncerta, kojim Linđo 12. srpnja u 21:30 sati otvara folklorni program 67. Igara, uslijedit će i njihovi tradicionalni nastupi na taraci tvrđave Revelin i to 20. i 28 srpnja te 7. i 12. kolovoza 2016. 

Ulaznice za sve izvedbe dostupne su u online prodaji, te na blagajni u prizemlju Festivalske palače na adresi Od Sigurate 1 i u kulturno-informativnom centru u Luži. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije ostvaruju popust od 30%.

Najčitanije (7 dana)

Stožer: Sedam novozaraženih na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja