Utorak, 7. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

WELLFOOD ACTION – promocija agroturizama i tradicionalnih gastronomskih specijaliteta Dubrovačko-neretvanske županije

11.07.2016.


Dubrovačko-neretvanska županija bila je domaćinom prvog sastanka projektnih timova projekta WELLFOOD ACTION čiji je cilj, uz ostalo, promocija agroturizama i gastronomske ponude zemalja Jadransko-jonske regije.

 

 

 

Dio sastanka održan je na otvorenom, na jednom od agroturizama u Konavlima čime je Dubrovačko-neretvanska županija željela predstaviti dio svoje ponude agroturizama koji se unutar programa Rural Dubrovnik Nertetva razvijaju kroz sedam klasetara: Dubrovnik, Neretva, Pelješac, Korčula, Lastovo, Mljet i Konavle.

 

 

 

Predstavljajući projektne aktivnosti koje će provoditi Dubrovačko-neretvanska županija voditelj projekta Wellfood Action za Dubrovačko-neretvansku županiju Mato Tomljanović kazao je, uz ostalo, da će Dubrovačko-neretvanska županija tijekom događaja koji će se organizirati u sklopu provedbe projekta predstaviti gastronomnsku ponudu, ali i kulturnu baštinu najjužnije hrvatske županije, posebno područja doline Neretve, otoka Korčule i Konavala.

 

 

 

U suradnji s ostalim partnerima organizirat će se razmjena i gostovanja stručnjaka iz područja gastronomije, a projekt bi mogao biti prilika za stjecanje dodatnih praktičnih vještina učenika polaznika različitih smjerova ugostiteljske struke.

 

 

 

Projekt Wellfood Action u 85 postotnom iznosu sufinanciran je sredstvima Europske unije putem programa prekogranične suradnje IPA ADRIATIC. Ukupno je vrijedan oko 6 milijuna kuna od čega projektne aktivnosti Dubrovačko neretevanske županije oko 600 tisuća kuna. Projekt Wellfood Action traje do kraja studenog, a okupio je šest partnera iz Italije, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja