Srijeda, 3. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Predsjednica primila izaslanstvo Jadransko-jonske euroregije

12.07.2016.


Povodom obilježavanje desete obljetnice osnutka Jadransko-jonske euroregije predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović primila je predsjednika Jadransko-jonske euroregije i župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikolu Dobroslavića, prvog potpredsjednika Udruge i predsjednika regije Abruzzo Lucijana D'Alfonsa, potpredsjednika Udruge i predsjednika regije Tirana Aldrina Dalipija, župana Istarske županije Valtera Flega, predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenka Hercega,  gradonačelnika Kotora Aleksandra Stjepčevića te tajnike Udruge Francesca Coccoa i Luku Vidaka.

 

 

Predsjednik Udruge župan Nikola Dobroslavić zahvalio je na prijemu i pokroviteljstvu obljetnice te upoznao Predsjednicu s radom Udruge i budućim planovima članstva koje čini dvadeset osam jedinica lokalne i regionalne samuprave iz šest država - država članica EU, ali i onih država koje to žele postati. Župan je govorio o doprinosu Udruge stvaranju Strategije EU za Jadransku i Jonsku regiju te o njenoj budućoj ulozi u provedbi Strategije kroz aktivno sudjelovanja gradova, regija i općina.

 

 

Župan je naglasio prioritete Udruge kroz prometno povezivanje makroregije: Jadransko Jonsku autocestu od Kalamata u Grčkoj do Trsta u Italiji i dalje prema Baltiku, željezničku prugu kroz Italiju od Brindisija do Ravenne, te povezivanje koridorima zapad-istok preko mora, kao što je koridor 5c od Ploča prema zemljama istočne Europe. Pritom je istaknuo važnost poticanja vlada i institucija EU za rješavanje ovih pitanja.

 

 

Predsjednica je podržala rad i planove Jadransko-jonske euroregije te je iskazala spremnost da na ove teme, sukladno svojim mogućnostima, sudjeluje u razgovorima s čelnicima drugih država makroregije.

 

 

Sastanku u Uredu predsjednice prisustvovali su i stručnjaci iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske te posebni savjetnik Predsjednice dr.sc. Mate Granić.

 

Fotografije preuzete sa službene stranice Ureda predsjednice

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja