Subota, 15. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

POLICIJA: Ugostitelj zaposlio ljude, a nije ih prijavio

18.07.2016.


Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije 42-godišnjak je osumnjičen za više kaznenih djela i to povredu prava iz socijalnog osiguranja, neisplatu plaće i krivotvorenje službene ili poslovne isprave na štetu 21 djelatnika, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Državnog proračuna.

 

 

Prema policijskom izvješću, sumnjiči se da je, kao odgovorna osoba trgovačkog društva, tijekom lipnja i početkom srpnja 2015. g. za potrebe novootvorenog ugostiteljskog objekta na području Dubrovnika, u radni odnos primio 21 djelatnika, međutim nije ih u zakonskom roku prijavio na HZZO i HZMO čime im je uskratio zakonska prava po osnovi zdravstvenog i mirovinskog osiguranja.

 

 

Nadalje, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je svojim zaposlenicima, u vrijeme dok nisu bili prijavljeni kao zaposlenici trgovačkog društva, dio ili dogovorenu plaću isplaćivao u gotovini izbjegavajući uplaćivanje doprinosa. Također je utvrđeno da je u više navrata naložio knjigovođi da u korist četvero djelatnika izvrši uplate dijela ugovorene plaće koje je preko poslovnih knjiga prikazivao kao ostale troškove poslovanja, a ne kao isplate plaće djelatnicima.

 

 

Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku, priopćeno je iz PU dubrovačko-neretvanske.

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja