Nedjelja, 19. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Ansambl Lado nastupa u subotu na Revelinu

21.07.2016.


Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO i ove je godine dio folklornog programa Dubrovačkih ljetnih igara. Njihov će nastup festivalska publika imati prilike pogledati u subotu, 23. srpnja, s početkom u 21:30 na taraci tvrđave Revelin. 

Bogat koreografski repertoar LADA nastajao je kroz dugi niz godina u suradnji s brojnim etnokoreolozima i koreografima, a predstavlja folklornu baštinu svih dijelova Hrvatske. Uvijek raznolik i reprezentativan, ovogodišnji repertoar za festivalsku publiku sastoji se od narodnih plesova i pjesama iz Međimurja, Istre, Baranje, Zagorja, Like i dr. 

Hrvatska folklorna tradicija priznata je u svjetskim razmjerima i prepoznata kao jedna od najraznovrsnijih, najljepših i umjetnički najvrednijih, a Ansambl LADO velikim je dijelom zaslužan za to. Njihovi koncerti diljem svijeta nailaze na nepodijeljeno oduševljenje publike, ali i stručne kritike, koja ga redovito svrstava uz bok najboljih svjetskih folklornih skupina. Od osnutka 1949. godine kao profesionalni folklorni ansambl imali su preko 5000 nastupa u zemlji i 48 zemalja širom svijeta. LADO je nastupao na nekima od najpoznatijih svjetskih pozornica i koncertnih podija od Royal Albert Halla u Londonu do teatara na njujorškom Broadwayu, od koncertne dvorane Čajkovskoga u Moskvi do Mann Auditoriuma u Tel Avivu i brojnih svjetskih opernih kuća, festivala, svjetskih izložbi, pa čak i olimpijskih igara. Plešu u više od 1200 kompleta narodnih nošnji iznimne vrijednosti i ljepote, od kojih su neki stariji od sto godina. Za svoje uspješne nastupe, od osnutka do danas, ovjenčani su brojnim nagradama i priznanjima pa i nagradom Orlando na 54. Dubrovačkim ljetnim igrama.
Ulaznice za nastup LADA dostupne su na blagajnama u prizemlju Festivalske palače (Od Sigurate 1) i u Luži. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije pri kupnji ulaznica ostvaruju popust od 30%.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja