Srijeda, 12. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Upravljanje parkom Orsula preuzima JU Rezervat Lokrum

21.07.2016.


Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sastao se danas s predsjednikom udruge Ambient Croatia Androm Vidakom i ravnateljem JU Rezervat Lokrum Mariom Tevšićem. Teme razgovora kretale su se od budućnosti glazbenog festivala u ovom gradskom parku, ulaganja, prvenstveno u izgradnju amfiteatra kapaciteta 1000 ljudi, pa do razvoja daljnje međusobne suradnje.

 

 

 

 

Kako se također navodi u priopćenju iz dubrovačke gradske uprave, u pripremi je Zaključak kojim će se sukladno Odluci o gospodarenju nekretninama upravljanje parkom Orsula kao parkom u vlasništvu Grada Dubrovnika ustupiti JU Rezervat Lokrum, a u svrhu održavanja glazbenih i drugih kulturnih događanja za što je ova javna ustanova registrirana. Kako je već  ranije istaknuto, u ovom segmentu, posebno logističkom i produkcijskom, nastavit će se suradnja s udrugom Ambient Croatia i Androm Vidakom uvažavajući njegov višegodišnji predani angažman u kreiranju prepoznatog sadržaja na ovom jedinstvenom lokalitetu.
 

 

 


Prema izričitoj želji gradonačelnika, a u svrhu održavanja kontinuiteta glazbenih nastupa na ovoj lokaciji, dogovoreno je da će se tijekom ovog ljeta na Orsuli prirediti nekoliko koncerata. Za iduću sezonu pažljivo će se krenuti u zajedničko pripremanje programa, vodeći računa o senzibilitetu lokaliteta, a glazbena događanja paralelno će se odvijati na Lokrumu i Orsuli. Podsjetimo, u organizaciji javne ustanove na Lokrumu nas tijekom kolovoza očekuju nastupi Rundek Cargo Tria, Vanne, Tamara Obrovac Quarteta te Vlatka Stefanovskog s Miroslavom Tadićem. Koncertnu sezonu na Lokrumu pak otvorit će Dubrovkinja Ines Tričković u subotu, 23. srpnja i to s repertoarom kojeg je ranije ove godine izvela u prestižnom Carnegie Hallu.

 

 

 


Također, Grad Dubrovnik raspisat će javni arhitektonsko-urbanistički natječaj za uređenje parka.

Najčitanije (7 dana)

U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja