Srijeda, 3. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Matija svira Arsena u Kneževu dvoru

24.07.2016.


U čast svojem preminulom ocu, vrhunskom glazbeniku i klasnom šansonjeru, Matija Dedić će u utorak, 26. srpnja, s početkom u 21:30 u atriju Kneževa dvora održati koncert prigodnog imena – Matija svira Arsena, te tako pred festivalskom publikom izvesti glazbeni hommage svom ocu. 

Matija Dedić klavir je počeo svirati u dobi od pet godina. Na jazz akademiji u Grazu diplomira 1997. godine u klasi profesora Haralda Neuwirtha. Odrastao u obitelji umjetnika, okružen pop ali i klasičnim glazbenicima, u najranijoj dobi počinje slušati različite glazbene stilove te ubrzo počinje pisati glazbu za televiziju i kazalište, te povremeno nastupati s poznatim hrvatskim glazbenicima. Od Hrvatskog društva skladatelja dobio je nagradu za album Octopussy u kategoriji najboljeg mladog hrvatskog skladatelja i autora u posljednjih 10 godina. 

- Nikad nisam mislio da će nakon albuma Octopussy, mojih prvih Porina i općenito mog pojavljivanja na hrvatskoj sceni krajem 1990-ih nešto sada 2016. ponovno izazvati takav interes i pohvalu kritike. Bitno mi je naglasiti kako je danas očito izvedivo da nekomercijalan album ima veliki uspjeh u okruženju u kojem, podržanom od medija, vladaju kič, banalnost, neukus, nemuzikalnost i nametljivost - kazao je Matija u intervjuu za svoj album Matija svira Arsena koji je ovjenčan s čak šest Porina. Postignuće na koje bi i njegov pokojni otac zasigurno bio ponosan. 

Jazz čitanja tema iz Glembajevih i U registraturi, kao i Moderato Cantabile i Kuća pored mora koje su također pretvorene u ogledne primjerke piano-jazza te pjesme poput Tvojih nježnih godina i Sve što znaš o meni našle su svoje mjesto na albumu, kao i na koncertu u Dvoru. Album je zapravo puno više od hommagea Matije svome ocu, on predstavlja usklik duše jednog velikog umjetnika drugom.
Ulaznice za koncert gotovo su rasprodane, a dostupne su na blagajnama u prizemlju Festivalske palače (Od Sigurate 1) i u Luži.  

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja