Četvrtak, 21. studenog 2019.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Ansambl Lado nastupio na Igrama

24.07.2016.


Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO nastupio je i ove godine na Dubrovačkim ljetnim igrama pred brojnom festivalskom publikom, sinoć, 23. srpnja na taraci tvrđave Revelin. 

Uvijek raznolik i reprezentativan, ovogodišnji repertoar LADO-a za festivalsku publiku sastao  se od pjesama i plesova Baranje, Primoštena i okolice te istarskog kraja, plesa zagorskih drmešara, ličkog kola, narodnih plesova i pjesama bunjevačkih Hrvata i drugih. Bogata hrvatska folklorna tradicija priznata je u svjetskim razmjerima i prepoznata kao jedna od najraznovrsnijih, najljepših i umjetnički najvrednijih, velikim dijelom upravo zahvaljujući Ansamblu LADO, stoga ne čudi oduševljenje publike, ali i stručne kritike, koja ga redovito svrstava uz bok najboljih svjetskih folklornih skupina. Za svoje uspješne nastupe, od osnutka do danas, ovjenčani su brojnim nagradama i priznanjima pa i nagradom Orlando na 54. Dubrovačkim ljetnim igrama gdje su njihovi nastupi uvijek sjajno posjećeni.
Uoči sinoćnjeg nastupa na Revelinu, ravnateljica Folklornog ansambla Linđo Anuška Matušić uručila je u Festivalskoj palači ravnatelju Ansambla LADO Krešimiru Dabu zahvalnicu za doprinos razvoju ovog dubrovačkog ansambla koji je lani proslavio svoju pedesetu obljetnicu.

Najčitanije (7 dana)

Prvi Advent u Župi - tko je zainteresiran za kućice
Fizičar Mesić: Mobiteli uzrokuju rak kao i ukiseljeno povrće i kava
Županijski pročelnici učili župske mališane o važnosti odvajanja otpada i čuvanja okoliša


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja