Nedjelja, 5. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Ansambl Lado nastupio na Igrama

24.07.2016.


Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO nastupio je i ove godine na Dubrovačkim ljetnim igrama pred brojnom festivalskom publikom, sinoć, 23. srpnja na taraci tvrđave Revelin. 

Uvijek raznolik i reprezentativan, ovogodišnji repertoar LADO-a za festivalsku publiku sastao  se od pjesama i plesova Baranje, Primoštena i okolice te istarskog kraja, plesa zagorskih drmešara, ličkog kola, narodnih plesova i pjesama bunjevačkih Hrvata i drugih. Bogata hrvatska folklorna tradicija priznata je u svjetskim razmjerima i prepoznata kao jedna od najraznovrsnijih, najljepših i umjetnički najvrednijih, velikim dijelom upravo zahvaljujući Ansamblu LADO, stoga ne čudi oduševljenje publike, ali i stručne kritike, koja ga redovito svrstava uz bok najboljih svjetskih folklornih skupina. Za svoje uspješne nastupe, od osnutka do danas, ovjenčani su brojnim nagradama i priznanjima pa i nagradom Orlando na 54. Dubrovačkim ljetnim igrama gdje su njihovi nastupi uvijek sjajno posjećeni.
Uoči sinoćnjeg nastupa na Revelinu, ravnateljica Folklornog ansambla Linđo Anuška Matušić uručila je u Festivalskoj palači ravnatelju Ansambla LADO Krešimiru Dabu zahvalnicu za doprinos razvoju ovog dubrovačkog ansambla koji je lani proslavio svoju pedesetu obljetnicu.

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja