Srijeda, 5. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županijski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

SIGURNOST NA CESTAMA: Ako ste umorni, zaustavite se

29.07.2016.


Ceste Dubrovačko-neretvanske županije prve su na području Republike Hrvatske na kojima su postavljene reflektirajuće prometne ploče s natpisom na hrvatskom i engleskom jeziku -AKO STE UMORNI ZAUSTAVITE SE.

 

 

 

- Svjedoci smo prometnih nesreća u kojima sudjeluju strani državljani, koje se dogadaju na državnoj cesti D-8, posebice na dijelu od mjesta Zaton doli do mjesta Karasovići u našoj Županiji. Uzrok navedenih prometnih nesreća su najčešćee umor i pospanost, dok su posljedice sudionika koji sudjeluju u tim prometnim nesrećama najteže /smrtne posljedice, teške tjelesne ozljede/. S obzirom na navedeno, Udruga sigurnost u prometu, je izradila projekt "Ako ste umorni zaustavite se", a koji za cilj ima smanjenje prometnih nesreća sa stranim drzavljanima, u sklopu kojega su na 5 lokacija od mjesta Zaton doli do mjesta Karasovici postavljene reflektirajuće prometne ploče sa natpisom na hrvatskom i engleskom jeziku "Ako ste umorni, zaustavite se".  Ovim su Grad Dubrovnik i Županija dubrovačko neretvanska postali prvi i jedini u RH koji imaju takav vid prevencije naspram stranih državljana, sudionika u prometu. Projekt se provodi u suradnji sa Hrvatskim cestama d.o.o i poduzećem Signalizacija d.o. te ćemo po završetku turističke sezone i evaulacije projekta izvijestiti javnost o provedenim rezultatima i stradavanju stranih državljana u usporedbi sa turistickom sezonom 2015. , stoji u priopćenju Udruge sigurnost u prometu.  

Najčitanije (7 dana)

KORONA: Četvero novozaraženih, dvoje stranaca
LIBERTAS: Novi vozni red autobusa
Što sve ima na Župskoj placi


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja