Nedjelja, 5. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Mladi iz Dubrovačke biskupije na Svjetskom susretu mladih

30.07.2016.


U organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije iz Dubrovnika je u prošlu nedjelju, 24. srpnja, za Krakow krenuo autobus mladih koji će sudjelovati na Svjetskom susretu mladih.  Kada su stigli smjestili su ih u župu Rođenja BDM u Bieżanówu sa ostalim mladima iz drugih dijelova Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

 

U ponedjeljak, 25. srpnja, u suradnji s Konzulatom Republike Poljske mladi iz Hrvatske sudjelovali su zajedno s mladima iz Bosne i Hercegovine na svečanom misnom slavlju u svetištu Ivana Pavla II „Ne bojte se!“.  Slavlje je predvodio predsjednik Odbora za mlade HBK mons. Mijo Gorski, a koncelebrirao je predsjednik Odbora za mlade BK BiH mons. Marko Semren uz ostale svećenike iz obiju država.

 

Mladi su u utorak, 26. srpnja,  sudjelovali na svečanosti otvorenja, a tema susreta bio je Ivan Pavao II., osnivač Svjetskog dana mladih. Misu na dan otvaranja predvodio je krakowski nadbiskup kardinal Stanisław Dziwisz.

 

U četvrtak, 28. srpnja, mladi iz Dubrovnika zajedno s mladima iz svih krajeva svijeta svečano su dočekali i pozdravili papu Franju zajedno sa  600 000 mladih na prostorima krakowske Blonie.

 

Obraćajući se mladima papa Franjo je izrazio zahvalnost sv. Ivanu Pavlu II. za pokretanje susreta mladih. Dodao je kako nema bolje prigode za obnovu prijateljstva s Isusom od jačanja prijateljstva među mladima na svjetskom susretu. Također Radio Vatikan je prenio kako je Sveti Otac istaknuo kako mu je tužno vidjeti mlade koji su se predali u svom životu i koji hodaju s tužnim licem kao da njihov život nije vrijedan. Zbog toga je i poručio svim mladima da se okupe kako bi si međusobno pomogli i da ne dopuste da im itko ukrade snove, snagu i radost.

 

Mladi nisu propustili ni križni put u petak, 29. srpnja, koji je za temu imao „Put milosrđa“.

 

O atmosferi na ulicama Krakowa rekla je više pročelnica Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije Ana Marčinko: „Ulicama Krakowa vlada neopisiva radost, šarenilo boja koje čine zastave iz preko 180 zemalja iz kojih su mladi došli. Hodajući od punkta do punkta često će vam netko prići samo da vas pozdravi, upita iz koje ste države, malo više sazna o vašoj naciji i crkvenoj zajednici kojoj pripadate, ili se jednostavno priključe pjesmi koju pjevate. Poljaci  su  se zasta potrudili oko organizacije i pokazali se iznimnim domaćinima, zbilja se osjećamo kao kod kuće.“

 

Svjetski susret mladih traje do nedjelje, 31. srpnja, a do tada naše mlade očekuje još jedno bdijenje sa Svetim Ocem i zajedničko euharistijsko slavlje na Corpusu Misericordie.

 

N.S.

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja