Četvrtak, 24. svibnja 2018.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Prosvjedi branitelja i boraca u BiH zatvorili i hrvatske granice

01.08.2016.


U 17.55 sati je uspostavljen promet preko svih graničnih prijelaza.

 

U 17.25 sati pušten je promet preko GP Metković dok je na ostalim graničnim prijelazima promet još u prekidu.

 

Zbog prosvjeda branitelja na teritoriju Bosne i Hercegovine obustavljeno je prometovanje preko graničnih prijelaza Metković, Mali Prolog, Nova Sela i Prud, javljeno je iz PU dubrovačko-neretvanske.

 

 

Kako javljaju bosanskohercegovački mediji veliki broj boraca i branitelja koji su članovi 70 braniteljskih udruženja izašli su na ulice tražeći usvajanje braniteljske Rezolucije u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine. Drago Grabovac iz Udruženja Zaboravljeni branitelji BiH rekao je da branitelji ostaju na ulicama usprkos kiši, te naglasio: 

 

 

“Mi smo u Vladi FBiH od 10 sati jutros, ali nismo postigli dogovor. Mi ne želimo ovo, nekoliko puta su nas lagali, ostajemo pri blokadi do daljnjeg, dok se ne postigne dogovor o Rezoluciji”. Istaknuo je da su borci izašli i u brojnim gradovima BiH i ovaj put neće otići kućama.

 

 

Podsjećamo, u svibnju ove godine održani su prosvjedi branitelja kada su predstavnici Vijeća branitelja na pregovorima u Vladi FBiH s federalnim i županijskim ministrima branitelja dogovorili ispunjavanje nekih od uvjeta nabrojanih u rezoluciji. Neka od njih su jednaka prava svim braniteljima, a navedeno je također i da će se braniteljski dodatak isplaćivati nakon navršenih 60 godina.

 

 

Također, branitelj koji sa 60 godina nema nikakvih drugih primanja, imat će pravo na 25 posto od prosječne plaće u FBiH. Uz to, dogovoreno je da će svi oni kojima nedostaje pet godina za umirovljenje imati pravo na dokup radnog staža.

Najčitanije (7 dana)

Tko će dobiti nagrade Općine Župa dubrovačka
Župan Dobroslavić na Europskom odboru regija: Neprihvatljivo smanjenje sredstava za kohezijsku politiku i ruralni razvoj!
Novo ruho ”Kalkulatora bodova za upis u srednju školu”


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja