Utorak, 29. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

Policija kontrolira maloljetnike – kažnjeni kafići koji im daju alkohol

29.09.2016.


U cilju zaštite mladih od neprihvatljivih i rizičnih ponašanja i utjecaja, na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske tijekom rujna provedena je preventivno-represivna akcija „Siguran početak školske godine“. Akcija se provodila vikendima na mjestima gdje se okuplja veći broj maloljetnih osoba, priopćeno je iz PU dubrovačko-neretvanske.

 

 

Tako su u noćnom izlasku, između 23 i 5 sati, bez pratnje roditelja ili druge punoljetne osobe u koje roditelj ima povjerenje, zatečene tri osobe mlađe od 16 godina.

 

 

Zbog posjedovanja, nošenja i konzumiranja alkohola na javnim mjestima  prekršajno su sankcionirane tri maloljetne osobe.

 

 

U jednom ugostiteljskom objektu zatečena je jedna maloljetna osoba u konzumiranju alkoholnih pića te je protiv pravne i odgovorne osobe podnesena odgovarajuća prijava po Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti.

 

 

Iz domene prometa sankcionirani su mladi vozači i to tri osobe zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, tri zbog vožnje pod utjecajem alkohola, dvije zbog prekršaja brzine i jedna zbog upravljanja neregistriranim vozilom.

 

 

-Cilj akcije nije bio samo sankcionirati one koji su zatečeni u prekršaju, već podignuti razinu svijesti svih društvenih čimbenika važnih za pravilan odgoj i razvoj maloljetnih osoba i to u prvom redu roditelja koji imaju pravo i obvezi nadziranja druženja svoje djece izvan obiteljskog doma, osobito mlađih od 16 godina u vremenu od 23 do 5 sati, kao i na roditelje i njihovu djecu da budu svjesniji opasnosti koju sa sobom nosi konzumacija alkoholnih pića i sredstava ovisnosti. Osim toga, cilj akcije bio je ukazati vlasnicima i djelatnicima trgovina i ugostiteljskih objekata da je potrebno poštivati zakonske odredbe kojima se brani prodaja duhanskih i alkoholnih pića, odnosno usluživanje i dopuštanje konzumacije alkoholnih pića osobama mlađim od 18 godina. Osim što je to zakonska obveza, ujedno je i njihova građanska dužnost da time štite život, zdravlje i sigurnost maloljetnih osoba. 

 

 

Napominjemo da navedene aktivnosti policija provodi kontinuirano, tijekom cijele godine, poručuju iz PU dubrovačko-neretvanske.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja