Srijeda, 3. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Ministarstvo i Županija o povezivanju brodskim linijama na jugu Hrvatske

30.09.2016.


U Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture održan je sastanak na temu učestalosti, tipova plovila, kapacitirianosti i drugih obilježja brodskih linija na području Dubrovačko-neretvanske županije.

 

 

Sastanku je nazočila pomoćnica ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Jadranka Fržop, pročelnik Županijskog upravnog odjela za turizam, more, poduzetništvo i energetiku Ivo Klaić, ravnatelj Agencije za obalni linijski pomorski promet Ivan Franičević, predstavnici Otočnog Sabora, predstavnici Jadrolinije te predstavnici ostalih brodara koji obavljaju prijevoz na ovim linijama.

 

 

S obzirom da na području Županije postoje utvrđene linije koje su podijeljene u tri kategorije i to na trajektne, klasične i brzobrodske, a prema poboljsanom modelu od prethodne godine, zaključeno je zadržati sve navedene linije uz već poboljšanu kapacitiranost plovilima čime se osobito u ljetnjim mjesecima osigurava brži protok prometa. Ovakav model zaključeno je predložiti u okvir Odluke koju bi trebala donijeti Vlada Republike Hrvatske.

 

 

Također, na prijedlog Županije, zaključeno je postojeći model linijskog prometa prema otoku Lastovu osim obveznog zadržavanja,  u narednom razdoblju analizirati te predložiti model  učestalijih linija te uspostavu novih optimalnih točaka za brže povezivanja otoka Lastova s Dubrovnikom izravno ili putem otoka Korčule, a što će biti tema posebnog sastanka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji s Ministarstvom, Agencijom za obalni linijski promet, zainteresiranim općinama i drugima.

 

 

Naglašeno je razmatranje specifiranosti tipova plovila a na koju je osobito važno skrenuti pozornost prilikom izrade i nabave istih, kako bi udovoljili zahtjevnostima južnog Jadrana što bi rezultiralo održanjem linija svakog dana u godini u svim vremenskim uvjetima, a što se osobito odnosi na povezanost elafitskog otočja s Dubrovnikom te utvrđivanje linje Lastovo – Korčula. 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja