Petak, 25. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

FOTO: Predstavljena slikovnica Legenda o svetom Vlahu

01.10.2016.


U organizaciji Društva za promicanje knjige i stripa „Slagalica“ u subotu, 1. listopada, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad predstavljena je slikovnica „Legenda o svetom Vlahu“ autorice, inače učiteljice razredne nastave u OŠ Lapad, Ivane Radaljac. 

Riječ je o slikovnici koja je namijenjena djeci nižih razreda osnovne škole, a njezina je posebnost da djecu upoznaje s likom  dubrovačkog Parca, ali i s glagoljičnim pismom budući da je tekst usporedno pisan latinicom i glagoljicom. 

Slikovnica je predstavljena u zanimljivom kolažu posvijenog prikaza svetog Vlaha, projekcijom ilustracija učenika OŠ Lapad, izložbom likovnih radova, predavanjem o glagoljici te nastupom lutkarske družine OŠ Lapad koji su kroz svijet lutaka ispričali „Legendu o svetom Vlahu“. 

Arheolozi Domagoj i Marta Perkić istaknuli su važnost glagoljičnog pisma u hrvatskoj povijesti i nalazima koji su nađeni na dubrovačkom području, u Župi i Konavlima. 

Predsjednica „Slagalice“ Marina Kljunak Čuikin upoznale je prisutne s detaljima iz života svetog Vlaha i povezanosti s Dubrovnikom, dok je glavna urednica Renata Zlatković govorila o tehničkim detaljima uređivanja slikovnice. 

Slikovnica „Legenda o svetom Vlahu“ osmi je naslov u izdanju „Slagalice“, a uvrštena je i u službeni program obilježavanja 1700. obljetnice mučeničke smrti svetog Vlaha.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja