Utorak, 4. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Monitoring vuka i risa u Čilipima

05.10.2016.


Jačanje uloge čuvara prirode i djelatnika stručnih službi u monitoringu NATURA 2000 vrsta – monitoring vuka i risa u kontinentalnoj, alpinskoj i mediteranskoj biogeografskoj regiji Hrvatske, naziv je radionice koja se održala prošlog tjedna u Čilipima, u organizaciji Hrvatske agencije za okoliš i prirodu (HAOP) , Ministarstva zaštite okoliša i prirode – projekt integracije u EU Natura 2000 (NIP) i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije.

 

 

 

Kako također navode iz Dubrovačko-neretvanske županije, glavni cilj radionice bio je predstavljanje Plana upravljanja vukom u Hrvatskoj, stanje populacije, biologija i ekologija te metode monitoringa (praćenje stanja), a prisustvovali su joj, pored predstavnika stručnih institucija, članovi Lovačkog društva Konavle, poljoprivrednici koji se bave intezivnim stočarstvom, članovi planinarskih društava kao i ostali zainteresirani pojedinci. Vuk (Canis lupus) je strogo zaštićena vrsta u Republici Hrvatskoj, sukladno Pravilniku o strogo zaštićenim vrstama (NN 143/13).

 

 

 

Sudionici radionice, koju su vodili prof. Josip Kusak s Veterinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i mr. Jasna Jeremić iz HAOP-a imali su prilike čuti nešto više o samostalnom uključivanju u provedbu monitoringa vuka, budući ris nije zabilježen na području Dubrovačko-neretvanske županije.

 

 

 

Spomenuti monitoring predstavlja osnovno polazište monitoringa velikih zvijeri u Hrvatskoj temeljem nacionalnog programa, stoji također u priopćenju.

Najčitanije (7 dana)

KORONA: Četvero novozaraženih, dvoje stranaca
LIBERTAS: Novi vozni red autobusa
Što sve ima na Župskoj placi


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja