Četvrtak, 1. listopada 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

REŽISER: Dubrovnik postaje Nottingham, ovdje snimam Robin Huda

06.10.2016.


Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić i pročelnik UO za poslove gradonačelnika Igor Deranja primili su danas redatelja i izvršnog producenta filma „Robin Hood: Origins“, Otta Bathursta i E. Bennetta Walsha.

 

 


Redatelj Bathurst izvijestio je gradonačelnika da je Dubrovnik, koji će u filmu utjeloviti Nottingham, lokacija kakvu nisu mogli ni sanjati. –„Za film povijesne tematike, odabir lokacije je upravo ključan. Razmatrali smo desetke lokacija po cijelom svijetu, međutim Dubrovnik se vrlo brzo nametnuo kao jedini izbor“, rekao je Bathurst te otkrio da će naš grad biti „srce samog filma“.

 

 

Izvršni producent filma koji bi vrlo izgledno mogao prerasti u trilogiju, veteran E. Bennett Walsh gradonačelnika je pobliže upoznao s projektom, izložio okvirni plan snimanja i iznio zahtjeve filmske ekipe. Producent, čija filmografija uključuje takve filmske hitove poput „Disturbia“, „Amazing Spider-Man“ ili oba dijela Tarantinovog „Kill Bill“, oduševljen je otvorenošću i naklonošću koju im je dosad iskazao Grad Dubrovnik. Rekao je i da je Lionsgate u završnim pregovorima s ostatkom glumaca koji će upotpuniti već impresivnu postavu, a svi detalji bit će poznati do kraja listopada kada će filmska ekipa u znatno  širem izdanju ponovno posjetiti Dubrovnik. „Budžet za marketing i promociju filma vrlo je blizu iznosu od 100 milijuna dolara, a Dubrovnik će biti temelj ukupne globalne marketinške kampanje“, rekao je Walsh. 

 Uz dobrodošlicu, gradonačelnik Vlahušić poručio je da će u Gradu Dubrovniku imati pravog partnera u prevladavanju izazova koji su neizbježni kad se snimanje odvija u srcu živog grada. Redatelj Barhurst i producent Walsh spremno su prihvatili gradonačelnikov prijedlog da se dolazak „Robina Hooda“ obilježi već za vrijeme odvijanja Dubrovačkog zimskog festivala kroz zajedničku promotivnu kampanju.
 

 

 

Do sada potvrđene lokacije na kojima će se snimati Robin Hood uključuju dio Straduna, gradski porat, Ulicu Svetog Dominika i prostor ispod mosta na Pločama. Postavljanje scenografije započet će već u prosincu, a samo snimanje odvijat će se tijekom tri tjedna u veljači i ožujku. Snimanjem ove velike produkcije Dubrovnik će dodatno potvrditi svoj status najvećeg filmskog studija na otvorenom. Premijera filma planirana je za veljaču 2018. godine.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja