Utorak, 21. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

Albanci se neprestano švercaju u Hrvatsku

07.10.2013.


Policijski službenici Policijske postaje Gruda u dva su navrata tijekom proteklog vikenda zatekli tri državljanina Albanije koji su pokušali ući u RH korištenjem krivotvorenih dokumenata.

U prvom slučaju radi se o dva državljanina Albanije, vozač i putnik u automobilu albanskih nacionalnih oznaka, koji su policijskim službenicima na graničnom prijelazu Karasovići dali na uvid krivotvorene putne isprave Albanije. Treći državljanin Albanije je upravljajući automobilom, također albanskih nacionalnih oznaka, pokušao ući u RH na istom graničnom prijelazu koristeći se krivotvorenom međunarodnom i nacionalom vozačkom dozvolom Albanije.

Sva trojica su uhićena i dovedena u prostorije policije na kriminalističko istraživanje, nakon čega su zbog sumnje da su počinili kaznena djela krivotvorenja isprave, uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, a potom su dovedeni u  nadležno državno odvjetništvo u Dubrovniku.

Osim krivotvorenih putnih isprava, policijski službenici Policijske postaje Gruda su tijekom proteklog vikenda zatekli ukupno pet državljana Albanije koji su u dva navrata pokušali ilegalno ući u RH. Četvorica su zatečena u subotu 5. listopada, oko 2 sata, u mjestu Palje Brdo u Konavlima, dok je peti državljanin Albanije zatečen slijedeće noći, oko 3.45 sati, u mjestu Gruda. Prilikom zaticanja državljani Albanije nisu imali potrebne isprave za prelazak državne granice odnosno u svojim ispravama nisu imali ulazne  numeratore, zbog čega se posumnjalo da su nezakonito prešli državnu granicu. Utvrđeno je da su u RH ušli ilegalno iz Crne Gore, i to pješice, izvan graničnog prijelaza.

Petorici državljana Albanije doneseno je Rješenje o protjerivanju iz Republike Hrvatske, određena im je zabrana ulaska i boravka u RH te je pokrenut postupak readmisije u Crnu Goru.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja