Subota, 6. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Producent Robina Hooda kod dubrovačkog biskupa i gradonačelnika

07.11.2016.


Izvršni producent filma „Robin Hood: Origins“ E. Bennett Walsh sa suradnicima danas je ponovno posjetio gradonačelnika Andra Vlahušića. Na sastanku kojem je nazočio i pročelnik Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Igor Deranja bilo je riječi o posljednjim detaljima produkcije prvog filma planirane trilogije koja će Dubrovnik nakratko pretvoriti u srednjevjekovni Nottingham.

 

 

 


Kako nadalje stoji u priopćenju iz dubrovačke gradske uprave, producent Walsh predstavio je  gradonačelniku završne nacrte scenografije te ga je upoznao s planom pripremnih radnji, ali i samog snimanja koje će započeti u drugoj polovici veljače 2017. godine. Prvi scenografski elementi i kulise počet će se postavljati već u prosincu ove godine, najprije u prostoru ispod mosta na Pločama. Snimanje će se odvijati na dijelu Straduna, u Ulici sv. Dominika, na predjelu iza Katedrale i u podnožju tvrđave Minčeta.

 

 

„Na Dubrovnik smo se odlučili zbog niza dosadašnjih uspješno realiziranih projekata, a da ga nismo pronašli zbilja nisam siguran da bi neki drugi grad mogao predstavljati adekvatnu alternativu“, rekao je Walsh.

 

 

Budžet prvog nastavka „Robin Hood: Origins“, svojevrsnog „prequela“ poznatoj priči o  mitskom junaku, iznosi oko 90 milijuna dolara, dok je za marketing i promociju planirano dodatnih 100 milijuna. Kako je već najavljeno, Dubrovnik će činiti samo „srce“ marketinške kampanje.

 

 

Nakon sastanka u Uredu gradonačelnika filmska ekipa posjetila je i dubrovačkog biskupa mons. Matu Uzinića kako bi mu iz prve ruke pobliže predstavili sadržaj filma, dijelove scenarija te sve aspekte nove velike produkcije studija Lionsgate.

 

 

Filmska ekipa u proširenom izdanju od 60 ljudi u Dubrovnik stiže već za dva tjedna.

Najčitanije (7 dana)

Javni natječaj za zakup javnih površina na lukobranu u Mlinima
Jadrolinja će Gradu Dubrovniku uputiti prijedlog za povezivanje Elafita modernim brodom
Stožer: Na jugu Hrvatske nitko nije u samoizolaciji zbog korone


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja