Utorak, 11. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Vlahušić: Grabovicu trajno sanirati

08.12.2016.


Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sazvao je danas sastanak radne skupine na temu gospodarenja otpadom.Na sastanku na kojem su nazočili predstavnici nadležnih gradskih upravnih odjela, direktorica tvrtke Čistoća Nataša Gabričević i član Uprave Vodovoda Dubrovnik Pero Mišković najviše riječi bilo je o problematici odlagališta komunalnog otpada na Grabovci, priopćeno je iz dubrovačke gradske uprave. 

 

 

Sagledani su svi aspekti aktualnog stanja odlagališta, na koje se ne odlaže samo otpad s područja Dubrovnika već i svih susjednih općina, te načina rješavanja problema zbrinjavanja komunalnog otpada s obzirom da županijski centar za gospodarenje otpadom u Lučinom razdolju još nije izgrađen, a niti su započeti radovi na istome.

 

 


Sukladno zakonskim obavezama, Grad Dubrovnik i tvrtka Čistoća proteklih deset i više godina uredno izvršavaju sve svoje obaveze na zadovoljstvo građana i turista. Odlagalište Grabovicu, kao jedino odlagalište otpada na području juga Hrvatske, potrebno je trajno sanirati uz sve mjere nadzora i kontrole postupka sanacije. Na sastanku je istaknuto da uz maksimalne napore svih uključenih - Države, Grada i Županije - Grabovica može primati otpad, i to u smanjenom, recikliranom obimu, najdulje do kraja 2018. godine. 
 

 

Direktorica Čistoće Nataša Gabričević izvijestila je prisutne da u Hrvatskoj postoji jako mali broj odlagališta koja imaju kapacitet primanja otpada s drugih područja, te da je Čistoća sa svima u kontaktu kako bi u slučaju potrebe bili spremni primiti otpad s juga Hrvatske.
 

 

Član Uprave Vodovoda Pero Mišković istaknuo je kako Vodovod Dubrovnik kontinuirano provodi kontrole kvalitete vode na izvorištu Omble te da u nijednoj analizi, od kojih su neke provedene i od strane međunarodnih instituta na više stotina parametara, nije zabilježen štetan utjecaj odlagališta na kvalitetu vode.
 

 

Nakon sastanka gradonačelnik je uputio dopis županu Nikoli Dobroslaviću s prijedlogom organizacije zajedničkog sastanka stručnih službi Grada i Županije na temu gospodarenja otpadom idućeg tjedna.

 

Najčitanije (7 dana)

U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj
U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja