Srijeda, 29. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

FOTOGALERIJA: Uspješna promocija tradicije i Božića u Župi u Blagajni

12.12.2016.


Dvorana u župskom Domu kulture Blagajna u Mandaljeni bila je premala da primi se one koji su željeli vidjeti završnu priredbu u nedjelju popodne u okviru ovogodišnje izložbe „Sjaj tradicije i Božića u Župi“. Organizatori izložbe su Leo Klešković, Ana Miloslavić i Maja Petrušić-Bender. 

 

 

 

- Ovih dana imali ste prigodu pogledati razne unikatne ručne radove župskih umjetnika i slikara koji su izloženi u ovoj predivnoj Zavičajnoj kući, našem domu kulture „Blagajna“ u Mandaljeni. Ono što večeras ođe želimo pokazat a što nas posebno veseli i ispunjava jest ljubav prema običajima Župe dubrovačke tradiciji koju ponosno čuvamo prema svome Župskom zavičaju. Lijepo je znat da kroz kulturne, obrazovne i odgojne vrijednosti čuvamo svoju kako materijalnu tako i nematerijalnu baštinu koja u ovim krajevima zaista ima bogatu povijest. Također je važno istaknut da čuvajući staru, kroz nove generacije gradimo, stvaramo i pišemo novu povjest pokazujući i prenoseći budućim naraštajima koliko je važno čuvat i njegovat identitet i prepoznatljivost Župe dubrovačke kako kroz prošlost tako i sadašnjost. A da bi se ove tradicijske kulturne vrijednosti našega kraja pretočile i u budućnost služe upravo ovakve prigode kao što su izložbe i razna druga kulturna događanja u našoj Župi, kazala je na početku priredbe mlada voditeljica Steffani Klešković.

 

 

 

Da Župa kroz nove generacije stvara i novu kulturnu povijest ovoga kraja nastupom su pokazale Mažuretkinje Župe dubrovačke. Kulturno umjetničko društvo Marko Marojica iz Župe dubrovačke predstavii su se Župskim Balima. Nastupili su i tamburaši Bratstva Svetoga Luke iz Čibače i zbor Svete Marije Mandaljene.  Prema riječima voditeljice, već dugi niz generecija tamburice su tradicionalno sastavni dio Božićnog ugođaja za vrijeme Božićnih blagdana uz naš zbor kako u crkvi Svete Marije Mandaljene tako i u crkvama naša tri bratstva Svetog Matije (Maćela) u Čelopecima, Svetog Luke u Čibači i Svete Trojice na Petrači.

 

 

Najčitanije (7 dana)

Kako povezati Dubrovnik na mrežu autocesta hrvatskim teritorijem
KONAVLE: Poziv na besplatne treninge juda, stolnog tenisa i košarke
Noć muzeja u Konavlima


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja