Srijeda, 8. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Promocija ronilačkog turizma uz očuvanje kulturne baštine

21.12.2016.


Regionalna razvojna agencija DUNEA i službeno je počela s provedbom novog projekta sudjelovanjem na prvom partnerskom sastanku projekta BLUEMED, financiranog kroz program Interreg Mediteran. Dvodnevni sastanak održan je gradu Larissa, Grčka, sjedištu vodećeg partnera projekta.


 

Projekt BLUEMED, punog naziva 'Planiranje, ispitivanje i upravljanje podvodnim muzejima, ronilačkim parkovima i centrima za promicanje znanja', s ciljem razvoja održivog turizma i promocije Plavog rasta u obalnom području i otocima Mediterana provodit će se tri godine. Uz partnere iz Grčke, Španjolske, Italije i Cipra, s hrvatske strane osim DUNEA-e sudjeluje i Sveučilište u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva. Na aktivnosti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji otpada 275.900 eura.


 

Kroz istraživanje, testiranje i prijenos znanja očekivani rezultati su izrada multi-disciplinarnih planova za razvoj podvodnih muzeja, ronilačkih parkova i centara za promicanje znanja na četiri pilot područja;  promocija inovativnih rješenja u ronilačkoj industriji i poboljšanje ronilačkog iskustva kroz napredne usluge i tehnologije; privlačenje većeg broja ljudi zainteresiranih za ronilački turizam;  predstavljanje podmorskog kulturnog blaga široj publici preko 3D vizualizacije muzejskih postava u centrima za promicanje znanja; te stvaranje Mediteranske mreže podmorskih prirodnih i kulturnih ruta – web platforme za zajedničku turističku promociju i povezivanje Mediteranskih podvodnih nalazišta.Pilot područje za provedbu aktivnosti na prostoru Dubrovačko-neretvanske županije je jedno od podmorskih arheoloških nalazišta ispred Cavtata.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja