Nedjelja, 26. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

FOTOGALERIJA: Žive jaslice sa Svetom Obitelji privukle na Stradun Dubrovčane

23.12.2016.


„Žive jaslice“ na Stradunu i ove godine privukle su veliki broj Dubrovčana među kojima i veliki broj obitelji s djecom koji su četvrtak, 22. prosinca došli kako bi doživjeli na ovaj poseban način prikazano rođenje Isusa Krista.

 

 

Kako je na početku istaknuo pisac sinopsisa dr. sc. Joško Mikuš ovo nije bila predstava o malom Isusu niti još jedna priredba nego se živim jaslicama željelo staviti naglasak na onaj glavni događaj – rođenje Boga među ljudima.

 

 

Zahvalivši na kraju svim sudionicima i onima koji su došli vidjeti uprizorenje betlehemskog događaja dubrovački biskup mons. Mate Uzinić potaknuo je sve, osobito najmlađe, da kao što su dobri prema malom Isusu tako isto budu dobri i pažljivi prema svima, a osobito prema svojim starijima, prema djedovima, bakama, nonama.  

 

 

Naratori na uprizorenju Isusovog rođenja bili su Marija Đurović i Zvonimir Cetinić, prigodne pjesme pjevao je zbor mladih iz župe sv. Mihajla, a likove pastira i anđela uprizorili su dubrovački animatori i djeca. Svetu Obitelj uprizorila je obitelj iz župe sv. Obitelji iz Mokošice Marija i Mario Luetić sa svojim dvomjesečnim djetetom, a nazočna su bila i starija djeca ove obitelji.  I za ove žive jaslice dovezeno je nekoliko domaćih životinja s Bosanke od gospara Ilara Paskojevića s kojima su se djeca puna znatiželje družila. A njihove velike oči dok su gledali dolazak malog Isusa i želja da mu se približe najbolje su pokazivale onu iskonsku čežnju čovjekove duše za Bogom.

 

 

Žive jaslice organizirali su Dubrovačka biskupija, Grad Dubrovnik i Turistička zajednica Grada Dubrovnika.

 

Angelina Tadić

Najčitanije (7 dana)

Kako povezati Dubrovnik na mrežu autocesta hrvatskim teritorijem
KONAVLE: Poziv na besplatne treninge juda, stolnog tenisa i košarke
Noć muzeja u Konavlima


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja