Subota, 16. siječnja 2021.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Novi ulaz u Cavtat pred realizacijom

15.01.2017.


Projekt rekonstrukcije križanja na Zvekovici, ulaz prema Cavtatu, a koji se dugo i najavljivao, došao je u završnu fazu pred samu realizaciju. Nakon kompletiranja cjelokupne potrebne dokumentacije, završen je i postupak izvlaštenja i otkup zemljišta te su na taj način stečeni svi uvjeti za nesmetano izvođenje radova, priopćeno je iz Dubrovačko-neretvanske županije.

 

 

 

Hrvatske ceste, u suradnji sa Županijskom upravom za ceste, raspisale su početkom ove godine javno nadmetanje za izvođenje radova u vrijednosti od 23 i pol milijuna kuna te se početak radova očekuje nakon završetka administrativnog procesa javne nabave, koji bi trebao potrajati oko dva mjeseca.

 

 

 

Radovi su planirani u trajanju od osam mjeseci s uvjetom da se ne izvode tijekom turističke sezone na postojećoj državnoj i županijskoj cesti.

 

 

 

"Sam proces projektiranja i ishođenja potrebnih dozvola uistinu je potrajao nekoliko godina, ali evo sad je konačno došlo vrijeme i da realiziramo ovaj projekt, da Cavtat dobije prometno siguran, pregledan i osvjetljen ulaz, koji i priliči razini značaja i prometnog opterećenja koji Cavtat ima naglašeno u ljetnoj sezoni. Sama investicija nije se mogla realizirati samo u okviru Županijske uprave za ceste te bih zahvalio Županu Dobroslaviću na pomoći oko iznalaženja potrebnih sredstava u okviru Hrvatskih cesta", izjavio je ravnatelj ŽUC-a Nikša Konjevod, stoji također u priopćenju.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja