Utorak, 19. ožujka 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Vlahušić u siječnju potrošio 31 milijun kuna, Povjerenica zatražila očitovanja

31.01.2017.


Nakon čina primopredaje vlasti, povjerenica Vlade Republike Hrvatske Nada Medović u ponedjeljak, 30. siječnja, održala je sastanak s pročelnicama i pročelnicima Upravnih odjela Grada Dubrovnika, priopćeno je iz dubrovačke gradske uprave.

 

 

U uvodnom dijelu sastanka povjerenica Medović je istaknula kako je Odluku u privremenom financiranju potrebno donijeti što prije te da su prioriteti socijalna davanja i pomoći koje dodjeljuje Grad Dubrovnik kao i već započeti projekti. Na održanom sastanku, povjerenica Medović je istaknula kako su sve pročelnice i pročelnici kao i njihovi timovi koji djeluju i rade unutar Gradske uprave tim koji mora djelovati zajednički i odgovorno voditi Grad sve do dolaska novog gradonačelnika i formiranja Gradskog vijeća Grada Dubrovnika nakon redovnih izbora u svibnju te je u tom smislu odredila dinamiku sastanaka kako bi se mogli odrediti konkretni prijedlozi koji će biti sastavni dio Odluke o privremenom financiranju.

 



Povjerenica je izvijestila da su joj u tijeku primopredaje dužnosti od bivšeg gradonačelnika, gospodina Andra Vlahušića uručena tri kratka izvješća, i to: Izvješće o stanju na žiro računu Grada Dubrovnika na dan 31. prosinca 2016. godine, Izvješće o stanju na žiro računu Grada Dubrovnika na dan 30. siječnja 2017. godine te  Izvješće o plaćenim računima i nalozima Grada Dubrovnika u 2017. godini. U izvješćima je naznačeno da na dan 30. siječnja 2017. godine stanje novčanih sredstava na žiro računu Grada Dubrovnika iznosi 11.626.059,36 kuna. Također je naznačeno da je ukupan iznos plaćenih računa i naloga koje je Grad Dubrovnik platio u razdoblju od 1. siječnja do 30. siječnja 2017. godine iznosi 31.001.098,55 kuna. Od Upravnog odjela za proračun, financije i naplatu Povjerenica je zatražila očitovanje o plaćenim nalozima, računima kao i očitovanje o pravnim temeljima prema kojima su plaćanja izvršena.

 


Povjerenica Medović osvrnula se i na nadolazeću Festu svetog Vlaha, Večeru od Kandelore i proslavu Dana Grada Dubrovnika uputivši molbu svim pročelnicama i pročelnicima da prisustvuju procesiji na Stradunu i na Goricu svetog Vlaha te i na taj način pokažu jedinstvo, stoji također u priopćenju.

Najčitanije (7 dana)

Jak potres s epicentrom u Crnog Gori, uslijedili manji
Krstičević: Dubrovnik će dogodine grcati u smeću, Franković: Prstiće dalje od našeg grada
SLAGANJE LISTA: SDP-ovci strahuju da će im Centar uzeti previše saborskih fotelja


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja