Srijeda, 8. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Tko sve sudjeluje u projektu ”Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija”

02.02.2017.


Svi partneri, koji sudjeluju u projektu ''Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija'' sastali su se na 'kick off' sastanku, održanom u hotelu Adria u Dubrovniku, kako bi se upoznali sa svim obvezama i aktivnostima koje predstoje u iduće tri godine.

 

 

 

Riječ je o projektu čiji je ukupni iznos prihvatljivih troškova 32,6 milijuna kuna, od čega su 85 % bespovratna sredstva u iznosu od 27,7 milijuna kuna, osigurana iz Operativnog programa ''Konkurentnost i kohezija''. Nositelj je Dubrovačko-neretvanska županija, a projekt je pripremala i provodit će ga Regionalna razvojna agencija DUNEA.

 

 

 

Direktorica DUNEA-e Melanija Milić na početku je prisutne upoznala s glavnim odrednicama projekta, a detaljnije je upute izložila Renata Mozara ispred DUNEA-e te Maro Hađija ispred Dubrovačko-neretvanske županije vezano za javnu nabavu.

 

 

 

Svaki od ukupno 12 partnera bit će zadužen za svoju komponentu. Županija će provoditi uspostavu sustava besplatnog pristupa internetu na lokacijama kulturnih dobara uključenih u projekt, a DUNEA će bit će zadužena i za komponentu digitalnog pristupa kulturnoj baštini. U Gradu Korčuli predviđena je obnova palače Ismaeli-Gabrielis, čiji se prostor već koristi kao muzej Korčule, u Dubrovačkom primorju obnova župne kuće u kojoj će se uspostaviti zavičajna kuća Dubrovačkog primorja, u Smokvici će se izgraditi Muzej zlata i srebra Smokvice, a na Mljetu obnoviti 'Austrijski put' i uspostaviti tematska staza Babino polje.

 

 

 

Korčulanska razvojna agencija KORA provest će istraživanje života i potencijala stare jezgre Korčule, na komponenti istraživanjima će raditi i Sveučilište u Dubrovniku, kao i Hrvatski restauratorski zavod kojem će se opremiti i laboratorij za konzervatorsko-restauratorska istraživanja.Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije bit će zadužena za promociju rezultata projekta na turističkim sajmovima, a kao partneri u projekt su uključeni i privatni poduzetnici Obrt Restauriranje namještaja Depolo i putnička agencija Dominium travel.

 

 

 

Riječ je o integriranom razvojnom projektu temeljenom na obnovi kulturne baštine, koji ima za cilj stvaranje integralne kultuno-turističke destinacije koja uključuje pojedina ruralna i udaljena područja županije povezana u jedinstveni turistički proizvod.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja