Ponedjeljak, 23. srpnja 2018.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Fokus grupa na temu gospodarenja otpadom u turističkim gradovima

07.02.2017.


U sklopu EU projekta URBAN-WASTE, u organizaciji Regionalne razvojne agencije DUNEA-e, održana je prva fokus grupa na temu gospodarenja otpadom u turističkim gradovima s voditeljicom projekta, Ivom Pozniak kao moderatoricom. Prisustvovali su dionici iz sektora gospodarenja otpadom: pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, promet i veze Dubrovačko-neretvanske županije Miho Baće, viša savjetnica Upravnog odjela za zaštitu okoliša i prirode DNŽ Dijana Tomašević Rakić, voditelj projekta iz Agencije za gospodarenje otpadom DNŽ Dragan Vukić, predstavnica FLAG-a Južni Jadran i eko udruge Mala Sirena Tanja Stanić te stručna suradnica Javna ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode DNŽ Margarita Polzer, a sudionike je na početku pozdravila direktorica DUNEA-e Melanija Milić.

 

 

 

Raspravljalo se o utjecaju turizma na gospodarenje otpadom, razini svijesti o važnosti upravljanja otpadom s naglaskom na rodne razlike, važnosti recikliranja i kružne ekonomije kao i o zakonskim propisima te mjerama za zaštitu okoliša i prevenciju stvaranja otpada. Također, dionici su kao ključne probleme za navedenu tematiku u našoj županiji naveli nisku razinu svijesti lokalnog stanovništva o važnosti gospodarenja otpadom te nastavno na to očuvanja okoliša i prirode, također i nisku razinu razvijenosti sustava gospodarenja otpadom. Kao izuzetno važno se navodi uspostava Centra za gospodarenje otpadom koji je jedan od ključnih koraka za rješavanje problema upravljanja otpadom u našoj županiji.

 

 

 

Ovo je prva od ukupno tri fokus grupe koje će se organizirati kroz projekt URBAN-WASTE. Za drugu grupu organizirati će se dionici iz sektora turizma dok će na trećoj fokus grupi sudjelovati turisti.

Najčitanije (7 dana)

Do 1. rujna ulica Put Tihe od 19 do 24 sata postaje pješačka zona
Stabilizirano težište nekretnina na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja