Petak, 14. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Ministar turizma i Župan suglasni: Prodaja ACI-ja je neprihvatljiva!

18.02.2017.


Ministar turizma Gari Cappelli u pratnji župana Nikola Dobroslavića, državnog tajnika Frana Matušića i saborskog zastupnika Mata Frankovića obišao je u subotu radove na hotelu Excelsior te projekt rekonstrukcije i izgradnje dvaju bazena travel lifta u ACI marini Komolac.

 

 

 

Ministar je istaknuo kako je Hrvatska danas jedno veliko turističko gradilište te kako se očekuju investicije u vrijednosti preko 800 milijuna eura i otvorenje do glavnog dijela sezone više od 40 novih odnosno novoobnovljenih hotela. Ministar je istaknuo kako je Ministarstvo turizma iz Fonda za razvoj turizma u posljednje tri godine financiralo projekte turističke infrastrukture u vrijednosti više od 4 milijuna kuna, dok je u prošloj godini za privatne projekte izdvojeno više od 1,5 milijun kuna iz programa Konkurentnost turističkog gospodarstva.

 

 

 

U ACI marini Komolac ministar Cappelli  pohvalio je projekt obnove dvorca Sorkočević, a koji će biti financiran fondovima EU te istaknuo kako treba nastaviti zaustavljeni projekt proširenja marine s novim vezovima za megajahte, koji je uvršten u županijski i gradski prostorni plan.

 

 

 

Ministar i Župan složili su se kako ACI mora ostati strateška tvrtka u RH te da je neprihvatljivo razmišljanje o prodaji tvrtke koja posluje uspješno i važna je za ukupan razvoj turizma.

 

 

 

U popodnevnim satima održan je sastanak s predstavnicima dubrovačkih turističkih vodiča, a po pitanju nacionalnih licenci. Ministar Cappelli i župan Dobroslavić kazali su kako će se zalagati za najbolje rješenje za vodiče, a u skladu s međunarodnim pravom.

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja