Petak, 29. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Konavle info /    Sve vijesti iz rubrike info

FOTO: U Konavlima prikazan kratkometražni animirani film Požar nije šala

22.02.2017.


U okviru radionice Mala škola zaštite od požara, kratkometražni animirani film Požar nije šala, prikazan je djeci od prvog do četvrtog razreda u Osnovnoj školi Cavtat, Područnim školama Čilipi i Močići te u dječjem vrtiću Katićan u Čilipima.

 

 

 

Radionicu, kojoj je prisustvovalo 285 djece, vodile su Marijana Miljas Đuračić, stručna suradnica za zaštitu od požara Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije i Višnjica Vučetić, predsjednica Hrvatskog agrometeorološkog društva. Zapovjednik Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović učenicima i vrtićanima ukazao je, edukativnim pozdravnim govorom, na opasnosti i posljedice od šumskih požara po prirodu i čovjeka, koje su svake godine, posebice za ljetnog razdoblja, prisutne u području Dubrovačko-neretvanske županije.

 

 

 

Potaknuti idejom kako je najmlađima animirani film blizak medij, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije i Hrvatsko agrometeorološko društvo upustili su se u čarobnu avanturu izrade filma Požar nije šala s ciljem edukacije o štetama i dugoročnim posljedicama koje požar ostavlja po prirodu i živi svijet. Pokretač ideje izrade filma bili su katastrofalni požari koji su tijekom ljeta 2015. godine harali otokom Korčulom i poluotokom Pelješcom, a posebice nas je motivirao požar koji je zahvatio područje mjesta Trstenik na Pelješcu.

 

 

 

Prezentacija animiranog filma, samo je jedna od preventivnih mjera zaštite od požara koje Javna ustanova kontinuirano provodi s ciljem zaštite i očuvanja zaštićenih područja i područja ekološke mreže Natura 2000 u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, s posebnim naglaskom na zaštiti i očuvanju područja razvrstanih u IIb kategoriju ugroženosti od požara.

 

 

 

Kako Dubrovačko-neretvanska županija spada u najugroženija područja od šumskih požara, potrebno je ulagati znatna sredstva i velike napore u provođenje preventivnih mjera zaštite od požara kako bi se spriječio nastanak katastrofalnih požara i smanjili veliki troškovi gašenja, sanacije i obnove požarišta te izostavile štete po prirodu i čovjeka.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja