Petak, 29. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Uključivanje perspektive ravnopravnosti spolova u javne politike

27.02.2017.


U  prostorijama Impact centa u Zadru održan je seminar „Uključivanje perspektive ravnopravnosti spolova u javne politike" za članove i članice županijskih povjerenstava iz Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

 

 

 

Prema priopćenju iz Dubrovačko-neretvanske županije, seminar je  organiziran  u okviru twinning projekta „Podrška ravnopravnosti spolova“ financiranog iz sredstava Europske unije, a kojeg Ured za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske provodi u partnerstvu s Institutom za zdravstvo i socijalnu skrb Finske.

 

 

 

Cilj seminara je jačanje kapaciteta članova i članica županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova za uključivanje perspektive ravnopravnosti građana i građanki pri donošenju odluka te jačanje radno-savjetodavne uloge povjerenstava u radu županijskih skupština.

 

 

 

Budući da mjere koje javna uprava poduzima, utječu na različite skupine populacije, članovi i članice Povjerenstava za ravnopravnost spolova,  koji su sudjelovali na ovom seminaru,  imali su priliku upoznati se s primjerima dobre prakse iz drugih europskih zemalja radi budućeg aktivnjeg sudjelovanja u kreiranju odluka u korist muškaraca i žena na lokalnoj razini.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja