Subota, 6. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Konavle info /    Sve vijesti iz rubrike info

PROJEKT 4M – U Konavlima održane radionice za djecu

06.03.2017.


U sklopu projekta Kartiranje, monitoring i upravljanje prekograničnom Natura 2000 mrežom na moru – 4M čiji je nositelj Udruga Sunce iz Splita, a partner Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, u osnovnim školama na području Općine Konavle održane su edukacijske radionice pod nazivom Tajni život morske trave.

 

 

Učenike trećih i četvrtih razreda Osnovne škole Cavtat, Područne škole Čilipi i Područne škole Močići i Gabrili u prvom dijelu radionice, djelatnik Javne ustanove Maroje Burić upoznao je s pojmovima bioraznolikost i zaštita podmorja.

 

 

U drugom dijelu radionice učenici su imali priliku izračunati starost pojedinih primjeraka morske trave (voga) mjerenjem dužine rizoma te su ispunjavali crtanku Tajni život morske trave.

 

 

Navedene radionice osmišljene su i financirane u okviru projekta Kartiranje, monitoring i upravljanje prekograničnom Natura 2000 mrežom na moru – 4M projekt. Nositelji projekta su Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce i udruga Green Home, a partneri su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko – neretvanske županije i Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore. U okviru projekta izrađeni su edukativni materijali – crtanke i bojanke te izložba Neka plavo ostane plavo, koji su učenici imali prilike vidjeti u Osnovnoj školi u Cavtatu i područnoj školi Čilipi.

Najčitanije (7 dana)

Javni natječaj za zakup javnih površina na lukobranu u Mlinima
Jadrolinja će Gradu Dubrovniku uputiti prijedlog za povezivanje Elafita modernim brodom
Stožer: Na jugu Hrvatske nitko nije u samoizolaciji zbog korone


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja