Ponedjeljak, 10. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

HSS: Vrtić u Konavlima je preskup

09.03.2017.


Cijene Vrtića Konavle, ovisno o mjesečnom dohotku po kućanstvu, za prvo dijete iznose 550, 600, odnosno 650 kuna (dakle 650 kuna svi koji imaju više od pola prosječne hrvatske plaće u prethodnoj godini). Cijena za drugo dijete je 440 kuna, a za treće dijete 200 kuna. Dakle, ovo su cijene kad su djeca istovremeno u vrtiću. Tek četvrto i svako sljedeće dijete u obitelji je besplatno, analiziraju u konavoskom HSS-u, te nastavljaju: 

- Za usporedbu, u Dubrovniku su cijene vrtića bitno povoljnije: ovisno o mjesečnom dohotku po kućanstvu, za prvo dijete u vrtiću od 250 do 550 kuna, drugo dijete umanjuje se za 50 posto cijene od prvog djeteta, a već treće je besplatno. Obitelji s četvero i više djece, za dijete koje pohađa vrtić, imaju 30 posto popusta. 

U Konavlima, na primjer, postoji obitelj s četvero djece, koja je vrtiću u 9 godina isplatila čak 102.480,00 kuna! Zar to nije apsurdno, kakva je to demografska politika i gdje je tu podrška mladim obiteljima? A djeca su i dalje u velikim grupama i dijelom u neadekvatnim prostorima na unajmljenim lokacijama.


 

Prijedlog HSS-a je da se cijena za drugo dijete veže postotkom za cijenu prvog, tj.da za drugo dijete cijena vrtića bude za 50 posto manja nego za prvo dijete, a da za treće i svako sljedeće dijete u obitelji bude besplatno (ne u vrtiću, nego u obitelji!).


 

Ovo je jedna od mjera podrške mladim obiteljima na kojima će HSS Konavle inzistirati i predstavlja dio HSS-ovog projekta „Konavle-prijatelj djece“, poručuju iz OO HSS-a Konavle.

 

Najčitanije (7 dana)

U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj
U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja