Srijeda, 5. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županijski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Linđo u Programu 25. obljetnice osnutka 93. zrakoplovne baze u Zadru

17.03.2017.


Folklorni ansambl Linđo dobio je poziv postrojbe 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Protuzračne obrane iz Zemunika za sudjelovanjem u Programu obilježavanja Dana postrojbe i 25. obljetnice osnutka i djelovanja 93. zrakoplovne baze. Osim nastupa na svečanom postrojavanju, FA Linđo će u utorak, 21. ožujka u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar s početkom u 19,00 sati održati i cjelovečernji koncert.

 

 

- Osobita nam je čast i zadovoljstvo sudjelovati u obilježavanju ovako značajne  obljetnice. Ansambl Linđo svojim će nastupom publici u Zadru predstaviti tek maleni dio prebogate hrvatske glazbene i plesne baštine. Raznolikost narodnih pjesama i plesova, te tradicijskog ruha fenomen je kojim se malo koji narod može podičiti. Pjesmom i plesom  Linđo će  provesti gledatelje kroz različite hrvatske krajeve: od Dubrovnika preko Istre, Posavine i Podravine do Slavonije i Bačke u Vojvodini gdje žive Hrvati Bunjevci. Brojni glazbeni i plesni izričaji koje će Ansambl  izvesti (dubrovačka poskočica Linđo, klapsko pjevanje, bećarac, tijesni intervali Istre)  zaštićeno su nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske. I kao što pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva čuvaju hrvatsko nebo, tako Linđo čuva narodnu baštinu. Svim pripadnicima postrojbe zrakoplovne baze HRZ-a Zemunik čestitam 25. obljetnicu osnutka i djelovanja – riječi su Krunoslava Šokca, umjetničkog direktora FA Linđo.

 

 

 U srijedu, 22. ožujka 2017. u 12,00 sati na Trgu ispred Crkve Svete Marije u Zadru FA Linđo će nastupiti u predprogramu letačkog programa koji se izvodi na zadarskoj Rivi. Uz nastup Linđa planiran je i nastup KUD-a Moreška iz Korčule. Kako u aero - showu hrvatskih vojnih pilota na Rivi, uz "Krila Oluje", sudjeluje i najpoznatija svjetska akrobatska grupa "Frecce Tricolori" iz Italije, očekuje se nazočnost više od 20000 posjetitelja.

 

 

- Izuzetna nam je čast sudjelovati u programu ovako važne obljetnice. Cilj i zadatak Folklornog ansambla Linđo jest predstavljati grad Dubrovnik i uvjerena sam da ćemo i u Zadru to učiniti u najboljem mogućem svjetlu. Uskoro, početkom svibnja, nas očekuje jednako važno gostovanje u Vukovaru i moram priznati da me ta spona gradova heroja Vukovara, Zadra i Dubrovnika kroz naš ansambl posebno veseli - izjavila je Anuška Matušić, ravnateljica FA Linđo.

 

 

U pozivu koji je upućen na adresu Folklornog ansambla Linđo stoji kako 93. zrakoplovna baza  HRZ i PZO želi svoju 25. obljetnicu djelovanja obilježiti svečarski i reprezentativno, smatrajući kako će Linđovo sudjelovanje doprinijeti toj nakani.

Najčitanije (7 dana)

KORONA: Četvero novozaraženih, dvoje stranaca
LIBERTAS: Novi vozni red autobusa
Što sve ima na Župskoj placi


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja