Utorak, 7. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Tko su ovogodišnji dobitnici županijske nagrade

16.03.2017.


Na 19. sjednici Županijske skupštine donesena je odluka o dodjeli nagrada Dubrovačko-neretvanske županije za životno djelo koje će se dodijeliti dvojici laureata – katedralnom župniku i vršitelju dužnosti generalnog vikara Dubrovačke biskupije don Stanku Lasiću i mons. Milu Vidoviću.

 

 

Prema obrazloženju odluke, župnik Župe Velike Gospe u Dubrovniku don Stanko Lasić predložen je zbog profesionalnog obavljanja svoje svećeničke dužnosti, pastoralnog i humanitarnog rada u vrijeme Domovinskog rata, nastavničkog djelovanja, promicanja građanskih i vjerskih sloboda, solidarnosti i tolerancije među ljudima te skrbi o kulturnoj baštini. Mons. Vidović dao je ogroman doprinos u kulturnom i povijesnom nasljeđu Dubrovačko-neretvanske županije, ali i mnogo šire baveći se proučavanjem crkvene povijesti u Hrvata.

 

 

Također, dodijelit će se i nagrade za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju Igoru Zidiću, povjesničaru umjetnosti, sportskom društvu Blatski nogometni klub ‘Zmaj’ iz Blata, Viteškom udruženju Kumpanjija Pupnat iz Pupnata i Ligi za borbu protiv raka Dubrovnik. Nagrade za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko-neretvanske županije u zemlji i svijetu dodijelit će se Miljenku Glasnoviću iz Udruge lađara Neretve i KUD-u Čilipi.

 

 

Nagrade se dodjeljuju prigodom blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića – Dana Dubrovačko-neretvanske županije, 12. svibnja 2017.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja