Ponedjeljak, 23. srpnja 2018.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Zanimljivosti /

LIDIJA BAČIĆ: Očito me mater i Dalmacija napravila takvom da me svi seciraju i kad pijem kavu

24.03.2017.


Jedna od zanimljivijih glazbenih pojava na našoj domaćoj sceni posljednjih nekoliko godina zasigurno je Splićanka Lidija Bačić. Pjevačica koja je jednako dobra u baladama, rock-u kao i zabavnoj glazbi. No posljednjih godinu – dvije posebno plijeni svojim seksipilom za koji može zahvaliti genetici i, kako sama kaže, energičnim nastupima, kakav će zasigurno biti i ove subote, 25. travanja u Revelinu. Bio je to i povod našem razgovoru. 

U osam godina, koliko ste na sceni, nametnuli ste se kao jedna od najtraženijih izvođačica na festama i klubovima. Što je po vama bila glavna prekretnica u karijeri?

 

-    Sve nagrade za najbolji vokal, na svim festivalima i odluka da surađujem s najjačim autorima koji pogađaju puls naroda, pa sam postala osim hvaljena za vokal i slušana zbog jakih pjesama. 

Kako tako uspješno usklađujete privatni i estradni svijet?

 

-    Ja sam jedna verzija alkemičara. Ne znam kako mi uspijeva, ali volim svoj posao oduvijek, a sve se drugo posložilo kako treba. Želim da me pamte po pjesmama i glasu, a ne po ljubavima. 

Koja je za vas najveća poveznica s Dubrovnikom?

 

-    Iza moga Splita, sigurno najljepši grad. Puno puta sam ostajala bez daha od ljepote Dubrovnika, a posebna mi je čast što ću pjevati za drage Dubrovčane i Dubrovčanke u Revelinu ove subote. Nosim puno dobre energije i želim da se svi prokleto dobro zabavimo. 

Smeta li vam što se uz pjesme uvijek komentira i vaš izgled?

 

-    Ne, sve velike karijere su jednako i vizualne. Pogledajte opus Michaela Jacksona … Uzimao je Iman u spotove da bi bio konkurentan … Maroon 5 ima pjevača koji je polugol kao i Freddy iz Queena … glazba je oduvijek vizualna. Ja vjerujem u svoj glas, ali sigurno neću skrivati svoje tijelo, ako je već dio mene … 

Koja je po vama granica seksipila i vulgarnosti?

 

-    Ako se klinka skida na Facebooku za lajkove – meni je to vulgarno. Ako se pjevačića poput Beyonce skine i pokazuje svoju umjetnost – meni je to ok. Halle Berry je dobila Oskara za ulogu u kojoj je potpuno gola. Znači, to je sve oblik prezentiranja sebe. U 2017. ja sam još skromna kada gledam druge kolegice, ali eto, očito me mater i Dalmacija napravila takvom da me svi seciraju i kad pijem kavu.
 

Imate preko 500.000 pratitelja na društvenim mrežama Instagramu i Facebooku, a 'okrunjeni' ste i titulom kraljice društvenih mreža. Laska li vam to?

 

-    Ja samo uživam u svome poslu, svaki koncert mi je fešta, a društvene mreže su samo medij kojim komuniciram s publikom da uživo čuju moje pjesme i nadograđuju moj rad. Sretna sam i puno novosti možete očekivati od mene. 

Što možemo očekivati u subotu u Revelina?

-    Dubrovnik, Revelin, punokrvni live nastup jer najviše volim pjevati i radim to dobro. Publika će doma sretna. Garantiram!

 

Najčitanije (7 dana)

Do 1. rujna ulica Put Tihe od 19 do 24 sata postaje pješačka zona
Stabilizirano težište nekretnina na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja