Srijeda, 8. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Novi predsjednik na čelu županijskih građevinara: Fali radnika u građevini

05.04.2017.


Izborna sjednica Strukovne grupe graditeljstva HGK – Županijske komore Dubrovnik održana je u srijedu 5. travnja u Županijskoj komori Dubrovnik. 

Za predsjednika Strukovne grupe u slijedećem četverogodišnjem razdoblju izabran je  Đuro Goluža, član uprave tvrtke CON -TEH d.o.o., a za zamjenike predsjednika Mato Butijer, predsjednik uprave tvrtke ALFAPLAN GRAĐENJE d.o.o. i Nikola Bakija, direktor tvrtke GRAĐEVINAR-QUÉLIN d.d. 

Dosadašnji predsjednik Mato Butijer podnio je izvještaj o radu za prethodno mandatno razdoblje te zahvalio svima na suradnji. Prisutnima je prezentiran on line Katalog hrvatskih proizvoda kojeg je HGK pokrenula zbog otežanog sudjelovanja domaćih poduzetnika u postupcima javne nabave. Katalog ima za cilj poticati i informirati naručitelje o postojanju kvalitetnih i cijenom konkurentnih domaćih proizvoda.   

Ponovno se istaknuo problem nedostatka radne snage u ovoj djelatnosti.  Zapošljavanje novih radnika je otežano zbog puno većih plaća koje isti radnik može zaraditi u vodećim zemljama EU. Građevinari su se dogovorili da se kod budućih velikih investicijskih projekata u Dubrovačko-neretvanskoj županiji udruže i zajedno djeluju prema investitoru.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja